President

El cap de l'Executiu, durant la intervenció (autor: Jordi Bedmar)

President Torra: "Res no té sentit si el nostre primer objectiu no és salvar la vida i la salut de les persones"

query_builder   14 juliol 2020 21:30

event_note Nota de premsa

President Torra: "Res no té sentit si el nostre primer objectiu no és salvar la vida i la salut de les persones"

  • El cap de l’Executiu encapçala l’homenatge a les víctimes de la Covid-19 de Girona
El cap de l'Executiu, durant la intervenció (autor: Jordi Bedmar)
El cap de l'Executiu, durant la intervenció (autor: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha subratllat avui que “ara que els rebrots de Lleida i el Segrià, i l’Hospitalet ens posen en alerta és més necessari que mai recordar que res no té sentit si el nostre primer objectiu no és salvar la vida i la salut de les persones”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció a l’acte d’homenatge en record a les víctimes de la Covid-19 i de suport a les seves famílies de Girona, que s’ha celebrat aquest vespre al Parc de les Ribes del Ter.

L’homenatge ha començat amb el repic de totes les campanes de la ciutat, que ha donat pas als parlaments en record a les víctimes de la pandèmia, que s’han iniciat amb la intervenció de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Posteriorment, s’ha llegit un manifest de record per part dels familiars de les víctimes. El cap de l’Executiu ha clos l’acte amb unes paraules de record a les víctimes i els seus familiars i ha lamentat no haver pogut trobar la manera de fer bé l'acompanyament de les nostres persones estimades”. “Ens han pres l’oportunitat d’acomiadar-nos-en en la cerimònia que els hauríem volgut fer”, ha afirmant tot afegint que es tracta d’un “dol mal fet” i un “dol que trigarà a passar”. “L’epidèmia ha fet callar les nostres veus de comiat, ens n’ha robat l’adéu”, ha conclòs.

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat  ha explicat que, arran de la pandèmia de la Covid-19, Catalunya s’ha enfrontat als “desafiaments d’una nova societat que ha començat a canviar els seus valors”. En aquest sentit, s’ha mostrat esperançat que la pandèmia de la Covid-19 ens porti “un canvi que sigui per fer de Catalunya una societat més empoderada, més solidària i on la democràcia arribi a ser més profunda, recuperant els valors europeus de l'humanisme” sempre i quan “sapiguem combatre les pors i aprenguem les lliçons”. Tal  i com ha explicat, “el món d'ahir, aquell món que havíem conegut fins aleshores, es va acabar el dia que va arribar el primer cas de coronavirus al món”.

En acabar, els assistents han fet una ofrena floral a l’arbre que s’ha plantat en honor a les víctimes. A més a més, el president Torra i l’alcaldessa de Girona han fet la descoberta d’una placa commemorativa. Durant l’acte, els infants del Cor Preludi de Girona interpretaran diverses peces musicals. L’homenatge ha comptat amb l’assistència del delegat del Govern de la Girona, Pere Vila.

 

3  

Imatges

El cap de l'Executiu, durant la intervenció

El cap de l'Executiu, durant la intervenció 94

El cap de l'Executiu ha encapçalat l'homenatge a les víctimes de la Covid-19 de Girona

El cap de l'Executiu ha encapçalat l'homenatge a les víctimes de la Covid-19 de Girona 258

El cap de l'Executiu en un moment de l'homenatge

El cap de l'Executiu en un moment de l'homenatge 157

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia