Territori

Imatge del bus Urbino 12 Electric

Primer pas cap a l'electrificació de la xarxa de busos interurbans

query_builder   16 juliol 2020 16:14

event_note Nota de premsa

Primer pas cap a l'electrificació de la xarxa de busos interurbans

  • Aquesta setmana s’han iniciat les proves de circulació d’un bus elèctric que fa l’itinerari de la línia Olesa – Esparreguera i que connecta amb FGC

 

  • Les proves s’estan fent amb el bus elèctric Solaris Urbino de 12 metres de longitud del Grup Direxis
Imatge del bus elèctric amb el qual s'ha realitzat les proves

La Direcció General de Transports i Mobilitat ha iniciat les proves de circulació d’un bus elèctric de la xarxa interurbana de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de la línia Olesa – Esparreguera que connecta amb la línia Llobregat - Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. És un pas endavant per la descarbonització i l’electrificació de la xarxa de busos interurbans. Fins ara els busos elèctrics s’han destinat a la xarxa urbana però a mesura que la tecnologia elèctrica avança i els vehicles guanyen en autonomia, es preveu que els busos puguin fer desplaçaments més llargs, és a dir, que puguin implementar-se a la xarxa interurbana.

 

La prova es realitza amb un vehicle del Grup Direxis model Solaris Urbino de 12 metres de longitud i amb capacitat màxima de 82 persones. Aquest bus està fabricat per l’empresa Solaris Bus & Coach S.A, líder a Europa en vehicles per al transport públic que està a  l’avantguarda de la mobilitat elèctrica, oferint una àmplia gamma d’autobusos de bateries. El model Solaris Urbino 12 electric va estar guardonat amb el premi "Bus of the Year 2017" i compta amb cinc bateries Solaris HE+, de 61 kWh nominals, 79 kWh totals (304 kWh / 396 kWh). La potència d’aquest bus és 2 x 110 kW (220 kW, 300 CV).

 

A la prova, organitzada per la Direcció General de Transports i Mobilitat i FGC  han volgut assistir els alcaldes dels municipis de la línia, Miquel Riera, per part d’Olesa de Montserrat, i Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera.

 

En funció dels resultats d’aquesta prova, s’analitzarà la viabilitat de la incorporació progressiva de vehicles elèctrics en diferents serveis interurbans de la Generalitat de Catalunya.

2  

Imatges

Imatge del bus Urbino 12 Electric

Imatge del bus Urbino 12 Electric 2907

Imatge de l'interior del bus Urbino 12 Electric

Imatge de l'interior del bus Urbino 12 Electric 2381

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 394

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia