Educació

Menjador escolar

Educació destina 23,2M€ a ajuts per a associacions de pares i mares que presten servei de menjador

query_builder   17 juliol 2020 11:36

event_note Nota de premsa

Educació destina 23,2M€ a ajuts per a associacions de pares i mares que presten servei de menjador

  • L’objectiu és compensar els danys i perjudicis que hagin patit pel tancament dels menjadors escolars a causa de la Covid-19
Menjador escolar

El Departament d’Educació destinarà 23,2M€ en ajuts per a les associacions de mares i pares d'alumnes que presten el servei de menjador escolar en centres educatius de titularitat de la Generalitat de Catalunya que imparteixen ensenyaments obligatoris i a les empreses o entitats contractades per aquestes associacions per prestar aquest servei. L’objectiu és compensar els danys i perjudicis que hagin patit pel tancament dels menjadors escolars a causa de la Covid-19. Avui s’ha publicat al DOGC la resolució de la convocatòria extraordinària per l’atorgament d’aquests ajuts.

 

Així doncs, poden participar en la convocatòria les associacions de mares i pares d'alumnes que prestin de forma directa amb mitjans propis el servei de menjador escolar en centres educatius titularitat de la Generalitat i en els centres també de titularitat de la Generalitat i gestionats pel Consorci d'Educació de Barcelona. També hi poden participar les empreses o entitats que prestin el servei de menjador directament, contractades per les associacions de pares i mares. En cas que les associacions hagin contractat el servei de monitoratge i de cuina per separat, hauran de sol·licitar els ajuts i indemnitzar les empreses contractades.

El termini per presentar les sol·licituds i la documentació que es demana en la convocatòria és de 20 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC. Les sol·licituds s'han de formalitzar pel canal electrònic Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya (http://tramits.gencat.cat), i també s'hi podrà accedir des del web del Departament d'Educació.

Un cop revisades les sol·licituds, i després de la comprovació dels requisits d'accés, en el termini de 2 mesos a comptar des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, es dictarà i es notificarà la resolució d'atorgament o denegació de les prestacions, i en el termini de vint dies hàbils a comptar des de la notificació de la resolució s'efectuarà l'abonament dels ajuts.

17 de juliol de 2020

 

 

1  

Imatges

Menjador escolar

Menjador escolar 138