Direcció General de Comunicació

altres acords

Altres acords del Govern

query_builder   21 juliol 2020 13:45

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

El Govern ratifica l’acord entre Interior i els sindicats de Mossos d’Esquadra sobre la jubilació anticipada i altres millores en les condicions laborals del cos

El Govern ha ratificat l’acord de 2 de juliol de 2020 entre el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra sobre la jubilació anticipada i altres millores en les condicions laborals, amb els informes favorables del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

L’Executiu ha autoritzat els departaments d’Interior, de Polítiques Digitals i Administració Pública i de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda a adoptar les mesures oportunes per a l’aplicació del contingut d’aquest acord.

La Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, estableix que el Consell de la Policia – Mossos d’Esquadra és l’òrgan de representació paritària de la Generalitat i dels membres del cos. El Consell esmentat està integrat pels representants de l’Administració que designi la persona titular del departament competent en matèria de seguretat pública i pels representants dels membres del cos de Mossos d’Esquadra. La mateixa llei també estableix que, entre les funcions del Consell, hi ha la participació en l’establiment de les condicions de prestació del servei dels funcionaris. 

Llum verda al conveni de col·laboració entre Catalunya i Navarra per compartir perfils genètics amb l’objectiu d’identificar víctimes de fosses de la Guerra Civil

El Govern ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la comunitat foral de Navarra per poder compartir perfils genètics per identificar víctimes localitzades en fosses de la Guerra Civil i el franquisme. Els dos governs estan portant a terme programes similars per obrir fosses als respectius territoris i identificar-ne les restes. L’intercanvi es produirà per creuar perfils genètics de restes òssies amb l’ADN de possibles familiars vius en aquells casos on hi hagi indicis d’identificació. L’acord, en aquest sentit, també preveu la col·laboració en els treballs de documentació, preservació i senyalització de fosses, així com la reparació i la dignificació de les víctimes. 

La consellera de Justícia, Ester Capella, i la consellera del Departamento de Relaciones Ciudadanas del govern de Navarra, Ana Ollo, signaran el conveni a finals d’aquest mes de juliol a Barcelona. El conveni també estableix l’organització conjunta d’exposicions, esdeveniments, col·loquis o seminaris relacionats amb la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura i la transició. Els dos governs també es comprometen a compartir programes educatius i a impulsar projectes de recerca comuns relacionats amb la memòria. El text també estableix un intercanvi d’informació de les respectives col·leccions de fons orals i documentals.

El Govern destina 253.000 al Poble Vell de Corbera d’Ebre per preservar-ne les runes i evitar-ne la degradació

El Consell Executiu ha donat llum verda als 253.598,88 euros que el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) té previst invertir en la consolidació del Poble Vell de Corbera d’Ebre (Terra Alta). La xifra correspon al romanent d’aquest ens, que està format per la Generalitat i diversos ajuntaments. El projecte es licitarà aquest 2020 i les obres començaran a finals de 2021. Els treballs consistiran en obres per preservar-ne les runes i evitar-ne la degradació a causa del vent, la pluja o les temperatures.

La consellera de Justícia, Ester Capella, va signar aquest passat dissabte el conveni amb què el Poble Vell es convertia en un nou espai del COMEBE, cosa que possibilita aquesta inversió. El COMEBE és el consorci que té com a objectiu recuperar i difondre la memòria històrica de la Batalla de l’Ebre. Gestiona cinc centres d’interpretació i una vintena d’espais històrics. 

El Poble Vell és l’antic nucli urbà de Corbera d’Ebre, que va quedar derruït per les bombes durant la Batalla de l’Ebre. Després de la Guerra, les famílies que hi vivien es van anar traslladant a la part baixa del municipi, a banda i banda de la carretera, fins a construir un nou casc urbà.

El Poble Vell es va convertir en un conjunt de cases en runes presidit per l’església vella de Sant Pere. Declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1992, el poble és un monument a la pau i un lloc de visita per veure de prop els efectes d’una guerra. Cada any hi passen unes 20.000 persones. 

El Govern farà una consulta pública sobre el Reglament de la Llei dels espais agraris

El Govern, a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, farà una consulta pública prèvia a l’elaboració del Projecte de decret sobre el Reglament de la Llei 3/2019, de 17 de juny, dels espais agraris. Aquesta consulta arriba un cop creada aquesta llei i serveix per poder desenvolupar i fer el desplegament reglamentari d’alguns aspectes que conté.

El 20 de juny de 2019 va entrar en vigor la Llei 3/2019, de 17 de juny, dels espais agraris, que té com a objectius principals ordenar la gestió dels espais agraris a Catalunya, dotar de normativa específica en actuacions urbanístiques en espais agraris i regular mecanismes per posar en producció parcel·les agrícoles i ramaderes en desús.

Aquest reglament té com a objectiu general assegurar l’eficàcia dels mecanismes de protecció i gestió dels espais agraris previstos en la Llei. Es tracta de preservar els espais agraris i la seva connectivitat, en especial els sòls més valuosos o productius i els espais d’alt valor agrari. També garantir la viabilitat econòmica de la producció de béns i serveis, singularment d’aliments i matèries primeres, a més de promoure la producció agrària i la creació de noves activitat susceptibles de generar riquesa i ocupació, en especial d’àrees amb dificultats o afectades per la despoblació. El desenvolupament de la normativa també contribuirà a la protecció del medi ambient, valors paisatgístics, lluita i prevenció del canvi climàtic i desertificació del medi.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia