Interior

Foto

Conseller Buch: "Les noves càmeres de vigilància renoven tecnològicament el sistema d'emergències de Catalunya i li aporten més robustesa"

query_builder   22 juliol 2020 14:17

event_note Nota de premsa

Conseller Buch: "Les noves càmeres de vigilància renoven tecnològicament el sistema d'emergències de Catalunya i li aporten més robustesa"

⦁ El conseller d’Interior Miquel Buch ha visitat la Sala Central dels Bombers de la Generalitat, des d’on ha comprovat el funcionament del nou sistema de vigilància forestal

⦁ Les càmeres donen suport al sistema de vigilància d’incendis forestals i de vegetació les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, des de divuit punts estratègics de Catalunya

⦁ Representen un gran pas en la modernització de les tècniques de vigilància d’incendis forestals i de vegetació dels Bombers de la Generalitat
Foto
El Conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presenciat avui el funcionament de les noves càmeres que, des de l’inici de la Campanya Forestal 2020, donen suport al sistema de vigilància d’incendis forestals i de vegetació les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, des de divuit punts estratègics situats en zones de Catalunya considerades d’alt risc d’incendi forestal.

Buch ha destacat que les noves càmeres instal·lades “suposen una renovació tecnològica del sistema d’emergències de Catalunya” i “li aporten més robustesa”.

El conseller d’Interior ha destacat també que el nou sistema de vigilància dels Bombers de la Generalitat “vetlla per la seguretat dels catalans i les catalanes durant les 24 hores dels 365 dies de l’any”.

Segons el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, “amb la implantació de les noves càmeres ens adeqüem a la desestacionalització dels incendis forestals”, gràcies a la cobertura permanent del visionament.

El Conseller Buch ha estat rebut a la Sala Central de Bombers --a la seu de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, a Cerdanyola del Vallès- durant el visionament de les imatges; l’han acompanyat el director general de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, i el sotsdirector i inspector en cap del cos de Bombers de la Generalitat, David Borrell. El responsable de gestió de la Sala Central de Bombers, l’inspector dels Bombers de la Generalitat Albert Castellet, ha estat l’encarregat de fer una demostració del visionament i d’explicar el funcionament del nou sistema.

Les càmeres de vigilància forestal enregistren a alta definició HDTV1080p, estan dotades d’un zoom òptic de 40 augments i d’un altre de digital de 12 augments; són aptes per capturar imatges amb poca llum, disposen de brúixola, són resistents a les inclemències meteorològiques i permeten l’emissió d’imatges d’alta qualitat en arxius optimitzats de molt poc pes.

Les càmeres instal·lades enguany representen un gran pas en la modernització de les tècniques de vigilància d’incendis forestals i de vegetació dels Bombers de la Generalitat. La possibilitat d’accedir a una tramesa constant d’imatges és una font d’informació molt valuosa davant d’un avís inicial de columna de fum, doncs permet una millor avaluació de la situació i dels recursos necessaris per a una extinció eficient.

Les càmeres instal·lades cobreixen un 43% més de visió del territori respecte la proporcionada per l’anterior sistema de guaites forestals. Així, es té cobertura sobre un total de 663.042 hectàrees vers les 444.765 hectàrees que es supervisaven des de les torres de guaita. Es preveu que, per a la Campanya Forestal de 2021, la instal·lació de càmeres de vigilància forestal s’ampliï per tal d’abastar tot el territori de Catalunya amb un total de 30 punts d’observació estratègica emplaçats en zones considerades d’alt risc d’incendi forestal.

Emplaçament de les càmeres  Nombre de càmeres
Pinós                                                            2
Cambrils – Odèn                                          2
Alpens                                                         2
Comiols                                                        2
Observatori Montsec                                   2
Aubaga Negra                                             1
Gerri de la Sal                                               1
Igualada                                                       2
Montblanc                                                    1
Baltasana                                                      1
Priorat                                                           1
Fatarella                                                        1
Montcaro                                                     2
Coll Redó                                                      1
Perelló                                                           1
Montserrat                                                   2
El Farell                                                         1
CAT112 Reus    1


*Teniu a la vostra disposició les imatges, enregistrades i editades pels Bombers de la Generalitat. Us les podeu descarregar des de l'adreça següent: 

Adreça: http://83.247.143.14
Usuari: mcbombers
Contrasenya: B2jPF34wr

(Autoritzem exclusivament la seva emissió i publicació través de canals de televisió o portals de mitjans de comunicació digitals).Cerdanyola del Vallès, 22 de juliol de 2020