Acció Exterior i Unió Europea

Plenària XGT

La Xarxa de Governs Transparents valida l'ampliació del projecte Decidim Catalunya a tot el país

El conseller Bernat Solé ratifica el 'compromís amb l'impuls del govern obert' davant de representants d'ajuntaments, diputacions i entitats municipalistes

query_builder   23 juliol 2020 14:18

event_note Nota de premsa

La Xarxa de Governs Transparents valida l'ampliació del projecte Decidim Catalunya a tot el país

El conseller Bernat Solé ratifica el 'compromís amb l'impuls del govern obert' davant de representants d'ajuntaments, diputacions i entitats municipalistes

El conseller d’Acció Exterior Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha donat la benvinguda a la reunió plenària de la Xarxa de Governs Transparents (XGT), una trobada que reuneix anualment representants d’ajuntaments, diputacions i entitats municipalistes.

Plenària XGT

La trobada ha servit per ratificar l’ampliació del projecte Decidim Catalunya a tot el país. Aquest espai de participació, sorgit de l'Ajuntament de Barcelona i que la Generalitat vehicula a través del portal participa.gencat.cat, permet impulsar processos de participació per donar la veu a la ciutadania en la discussió de polítiques públiques. Solé ha remarcat que és “un bon exemple de col·laboració entre administracions publiques”.

En la seva intervenció, el conseller ha posat en relleu també les tres bústies ètiques 100% anònimes que el Govern ha aprovat aquesta setmana, que s’emmarquen en les 25 actuacions de l’Estratègia contra la Corrupció. “Aquesta és una mostra que, malgrat la complexitat del moment, continuem avançant”, ha manifestat el conseller.

D’altra banda, Bernat Solé ha ratificat el “compromís amb l’impuls del govern obert”, fent referència a la validació de l’actualització del nou protocol marc de la Xarxa que s’ha validat durant la trobada, i que incorpora polítiques de participació ciutadana. Solé ha volgut donar un missatge de cohesió i de projecte en comú entre tots els representants de la Xarxa: “Compartim un espai on es generen consensos de país sobre govern obert en tots els àmbits i esferes”.

El conseller ha conclòs amb una mirada interna de país, animant a potenciar les eines del govern obert, com la participació i la transparència, per respondre al moment per el que passa el Catalunya i ha volgut constatar la importància que també té la projecció internacional de la feina que fa el Govern en l’àmbit de transparència: “Avui també tractarem com impulsar una estratègia de govern obert de país. Som un referent internacional en alguns àmbits del govern obert, i volem ser-ho encara més”, ha expressat.

La reunió ha comptat amb les intervencions també del secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña López, la directora general de Transparència i Dades Obertes, Núria Espuny, i la directora gerent del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, Marga Bonmatí.

La Xarxa de Governs Transparents de Catalunya es reuneix anualment i és un marc de col·laboració entre diferents administracions de Catalunya municipals, supramunicipals i de la Generalitat que treballen per la transparència, l’accés a la informació pública i el bon govern als més de 2.200 ens que componen l’Administració local del país.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia