Empresa i Treball

Una imatge de la trobada telemàtica

La consellera Àngels Chacón es reuneix amb representants públics i privats del sector turístic per analitzar la situació de l'activitat

query_builder   25 juliol 2020 18:01

event_note Nota de premsa

La consellera Àngels Chacón es reuneix amb representants públics i privats del sector turístic per analitzar la situació de l'activitat

Una imatge de la trobada telemàtica
Una imatge de la trobada telemàtica
  • La consellera d’Empresa i Coneixement reclama mesures contundents de suport al sector turístic com els 7.500 milions d’euros d’ajudes directes, una extensió dels ERTOs i una reducció de l’IVA per les activitats del sector
  • Chacón: “Estem parlant del 14% de l’ocupació de Catalunya; hem de salvar les empreses i garantir els llocs de treball, si no donem ajudes ara en el futur no ens quedaran empreses turístiques que es puguin transformar”
  • França és el primer mercat emissor internacional; l’any passat Catalunya va rebre 4.070.500 turistes francesos que van generar una despesa de 2.446 milions d’euros

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha convocat els membres del Consell de Direcció de l’Agència Catalana de Turisme format per entitats públiques i representants empresarials del sector privat per analitzar la situació turística de Catalunya i concertar properes actuacions. Per part de la Generalitat de Catalunya han acompanyat la consellera el director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font.

En la reunió, la consellera Àngels Chacón ha compartit amb el sector turístic la reacció del Govern davant l’anunci que França recomana als seus ciutadans no visitar Catalunya. Chacón ha detallat totes les gestions que ha realitzat amb les autoritats espanyoles així com el representant del govern francès a Barcelona per conèixer la realitat d’aquesta postura manifestada pel primer ministre francès.

La consellera d’Empresa ha afirmat que aquestes declaracions suposen un cop dur, ja que França és el primer mercat emissor internacional. El 2019, Catalunya va rebre 4.070.500 turistes francesos que van generar una despesa de 2.446 milions d’euros. Segons Chacón, “el sector està en un moment molt crític, estem parlant del 14% de l’ocupació de Catalunya; s’han de prendre mesures contundents de suport al sector turístic perquè les conseqüències econòmiques seran molt fortes” i recorda que “la previsió és perdre fins a 15.000 milions d’euros en la facturació turística aquest 2020”.

En aquest sentit Chacón ha reiterat la necessitat d’exigir l’extensió dels ERTOs en el sector com a mínim fins a final d’any, aconseguir una reducció de l’IVA per les activitats del sector turístic i sobretot reclamar els 7.500 milions d’euros d’ajuts directes del fons de recuperació de la Unió Europea. “Hem de salvar les empreses i garantir els llocs de treball, si no donem ajudes ara, en el futur no ens quedaran empreses turístiques que es puguin transformar i quan se superi l’emergència coronavirus necessitarem empreses on la gent pugui anar a treballar”, ha destacat la consellera.

Un altre punt que la consellera ha volgut compartir amb els representants de les entitats públiques i representants empresarials del sector privat ha estat la petició que ha realitzat en l’àmbit del Govern per tal d’incorporar un interlocutor permanent de l’àmbit del Turisme al PROCICAT.

Actius en la promoció de la destinació segura

L’Agència Catalana de Turisme, mitjançant les seves oficines a l'exterior, ha activat una comunicació constant en l’àmbit internacional per evidenciar que la destinació turística Catalunya es manté oberta i que segueix la seva activitat aplicant les mesures de protecció necessàries per donar seguretat i garanties als turistes que ens visiten.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________ 

 

 

1  

Imatges

Una imatge de la trobada telemàtica

Una imatge de la trobada telemàtica 269

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia