Direcció General de Comunicació

Eurecat

El Govern acorda destinar 20 milions d'euros a Eurecat i als seus centres adscrits

query_builder   28 juliol 2020 15:11

event_note Nota de premsa

El Govern acorda destinar 20 milions d'euros a Eurecat i als seus centres adscrits

  • L’ajut, atorgat per ACCIÓ l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement té per objectiu desenvolupar línies de recerca industrial i accelerar la transferència tecnològica a les empreses catalanes

El Govern ha aprovat que ACCIÓ —l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement— destini 20 milions d’euros a Eurecat i als seus centres adscrits per impulsar-ne l’activitat com a centre tecnològic de referència a Catalunya.

 

L’objectiu de l’ajut és que els centres desenvolupin línies de recerca industrial pròpia que els permetin generar tecnologia diferencial que, posteriorment, incorporin les empreses catalanes per ser més competitives mitjançant serveis, contractes d’R+D, llicències de patents o creació de noves empreses de base tecnològica. L’ajut s’emmarca dins de les actuacions de la Generalitat per impulsar la indústria, fer créixer el nombre d’empreses innovadores, augmentar la innovació a les empreses, accelerar la transferència tecnològica i internacionalitzar la innovació catalana.

 

Eurecat va néixer arran de la política d’integració de centres tecnològics a Catalunya per tal de guanyar massa crítica i més eficiència, millorar el servei al teixit empresarial català i la connexió internacional. D’aquesta manera, es van fusionar els centres tecnològics ASCAMM, CETEMMSA, Barcelona Media i BDigital; al mateix temps que també es va comptar amb CTM Centre Tecnològic, que actuava com a centre adscrit i amb dependència funcional directa d’Eurecat. Posteriorment, va absorbir el CTNS de Reus, MAQCENTRE de Lleida, el CTQC de Tarragona, la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i el CTM Centre Tecnològic. D’altra banda, a finals de l’any 2016, la fundació Eurecat i Leitat van signar un acord de vinculació permanent entre els dos centres tecnològics amb la finalitat de promoure un únic projecte estratègic estructural i funcional.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia