Direcció General de Comunicació

Llibre

El Govern aporta 500.000 euros al Gremi de Llibreters de Catalunya per organitzar la campanya "Fas 6 anys. Tria un llibre"

query_builder   28 juliol 2020 15:12

event_note Nota de premsa

El Govern aporta 500.000 euros al Gremi de Llibreters de Catalunya per organitzar la campanya "Fas 6 anys. Tria un llibre"

  • Aquesta iniciativa és una de les activitats destacades del Pla Nacional de Lectura, que el Govern assumeix com una de les accions principals de la legislatura

El Govern ha aprovat concedir, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura, una subvenció de 500.000 euros al Gremi de Llibreters de Catalunya per a l’organització de la campanya “Fas 6 anys. Tria un llibre” d’enguany. Aquesta iniciativa és una de les activitats destacades del Pla Nacional de Lectura, que el Govern assumeix com una de les accions principals de la legislatura. La iniciativa vol fomentar els hàbits de lectura entre els menors que comencen a llegir, incentivar la compra de llibres a tot el territori català, donar valor al llibre com a eina de coneixement i fomentar la prescripció de la lectura entre els mateixos infants.

L’any 2019, la dada percentual de participació va ser la més alta des que es va iniciar la campanya, l’any 2016. Concretament, van participar en la campanya 34.151 infants de sis anys, xifra que representa el 45,8% dels infants d’aquest edat, que van adquirir un total de 6.720 títols. També van créixer el nombre de llibreries participants (de 317 a 362, 45 més); el nombre d’editorials que van comercialitzar els seus llibres (404, és a dir, 40 més que en l’edició anterior), i el percentatge d’exemplars venuts en català, que va representar el 70,8% del total.

El Govern ha encarregat, recentment, l’elaboració d’un Pla Nacional del Llibre i la Lectura i ha creat el Consell Nacional de la Lectura. El Departament de Cultura, amb la col·laboració del Departament d’Educació, lidera l’elaboració del pla, que a diferència dels impulsats anteriorment (el 2008, el 2012 i el 2017), és el primer que parteix d’un Acord del Govern i es fixa com a objectiu retornar igualment al Govern una proposta de pla per a la seva aprovació abans del mes de setembre de 2021. Per primera vegada, el pla es desenvoluparà amb la implicació tant del Departament d’Educació com de la Secretaria d’Universitats i Recerca.

El Pla Nacional del Llibre i la Lectura de Catalunya és una eina imprescindible per conèixer l’estat actual de l’àmbit del llibre i la lectura a Catalunya i les seves necessitats a llarg termini. Es tracta d’un instrument transversal que ha d’elaborar el Departament de Cultura en coordinació amb el Departament d’Educació i que ha de servir per dissenyar les actuacions i inversions del Govern en l’àmbit del llibre i la lectura i les propostes de desplegament i modificació del marc normatiu actual.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia