Direcció General de Comunicació

MACBA

El Govern concedeix una subvenció de 500.000 euros al MACBA en el marc del Pla de rescat del sector cultural

query_builder   28 juliol 2020 15:13

event_note Nota de premsa

El Govern concedeix una subvenció de 500.000 euros al MACBA en el marc del Pla de rescat del sector cultural

  • L’objectiu és pal·liar i minimitzar les conseqüències econòmiques de la pandèmia de la Covid-19

El Govern ha aprovat concedir, a través del Departament de Cultura, una subvenció exclosa de concurrència pública al Consorci del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) per un import de 500.000 euros per al finançament de les despeses de funcionament de l’entitat durant l’any 2020.

Aquesta aportació té com a objectiu finançar l’entitat atesa la caiguda d’ingressos propis i poder cobrir parcialment el dèficit que s’ha produït com a conseqüència de l’impacte de la pandèmia de Covid-9. La subvenció s’emmarca en el Pla de rescat del sector cultural impulsat pel Govern per pal·liar i minimitzar al màxim les conseqüències econòmiques de la crisi. L’objectiu d’aquest pla és protegir el teixit cultural i donar-li tot el suport necessari a fi que es pugui recuperar la vitalitat cultural al més aviat possible, un cop finalitzada la crisi sanitària. Aquest pla s’ha elaborat amb aportacions de bona part dels agents culturals: associacions, organitzacions públiques, equipaments, sindicats, entitats empresarials, etc.

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona s’aixeca al barri del Raval de Barcelona, en un edifici de Richard Meier que és en si mateix una obra d’art. El MACBA, que va néixer el 1995, s’ha consolidat internacionalment com un model en art contemporani. La seva col·lecció, de 5.500 obres, permet traçar un recorregut pels principals referents artístics de l’actualitat. Comença amb l'abstracció matèrica dels anys cinquanta, incorpora obres de l'art pop europeu i de les avantguardes dels anys 60 i 70, i també disposa d'obres al voltant de la figuració fotogràfica i l'escultura minimalista. Entre les peces més destacades que acull s’hi poden veure: Dins el roig, d’Albert Ràfols-Casamada; Between the Frames: The Forum, d’Antoni Muntadas; La saison des pluies II, de Miquel Barceló; Rinzen, d’Antoni Tàpies; Beschwingte Bindungen, de Paul Klee; Thames Circles, de Richard Long, o Atomic Kiss, de Joan Rabascall.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia