Acció Exterior i Govern Obert

Els dos consellers es reuneixen telemàticament amb més de 30 representants del cos consular.

Solé i Vergés expliquen als cònsols la situació a Catalunya i traslladen un missatge de "confiança i responsabilitat" en les eines per combatre la COVID-19

Els consellers es reuneixen telemàticament amb més de 30 representants del cos consular arran de les recomanacions de diversos països sobre Catalunya per la situació epidemiològica

query_builder   29 juliol 2020 13:27

event_note Nota de premsa

Solé i Vergés expliquen als cònsols la situació a Catalunya i traslladen un missatge de "confiança i responsabilitat" en les eines per combatre la COVID-19

Els consellers es reuneixen telemàticament amb més de 30 representants del cos consular arran de les recomanacions de diversos països sobre Catalunya per la situació epidemiològica

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, i la consellera de Salut, Alba Vergés, s’han reunit aquest migdia de forma telemàtica amb més d’una trentena de representants del cos consular acreditat a Barcelona. Solé i Vergés han volgut donar un missatge de “confiança i responsabilitat” després de les recomanacions fetes per diversos països aconsellant no viatjar a Catalunya, i han recalcat davant dels cònsols que “el Govern català ha actuat des del primer moment posant la salut i la seguretat de les persones al centre de la gestió de la pandèmia”.
Els dos consellers es reuneixen telemàticament amb més de 30 representants del cos consular
Concretament, Bernat Solé ha explicat que “sempre actuem amb responsabilitat i transparència cap a la ciutadania, facilitant totes aquelles dades que tenim de la manera més comprensible”. “Vetllem per la seguretat i el futur, i ens en sortirem si actuem tots plegats amb responsabilitat”, ha assegurat Solé, que ha defensat que hi ha rebrots a tot arreu i Catalunya no n’és l’excepció.

En referència a les recomanacions fetes per diversos països sobre Catalunya, el conseller d’Acció Exterior ha assegurat als cònsols que “respectem aquestes mesures, però volem posar a la seva disposició tots els elements possibles perquè disposin de la millor informació a l’hora de prendre decisions”. Solé ha demanat als representants del cos consular que “ajudin a informar als seus conciutadans de la situació real que es viu a Catalunya”.

Per la seva banda, Alba Vergés ha destacat que “estem enmig de la pandèmia de la COVID-19 i per això a Catalunya es prenen mesures per evitar-ne la propagació”, però ha posat en valor “la implicació de la ciutadania i la feina que han fet els serveis públics per tal de combatre la pandèmia”. “No es pot baixar la guàrdia ni existeix risc zero, però s’ha fet una feina de seguiment i control per evitar la propagació del virus”, ha assegurat.

Vergés ha presentat als cònsols el pla global de control de la COVID-19, i ha volgut destacar que actualment “l’índex de propagació en les zones que tenien unes dades més preocupants estan millorant i, per tant, podem mostrar-nos optimistes”, per després explicar que “això no vol dir que es pugui abaixar la guàrdia, però sí que seguint les mesures de seguretat es pot estar tranquil a Catalunya”.

La reunió ha comptat amb representants dels consolats de països com el Regne Unit, França, Països Baixos, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Àustria, Croàcia, Japó o la Xina, i també amb la participació de la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Elisabet Nebreda.