Economia i Hisenda

El vicepresident Aragonès ha comparegut avui abans de la reunió amb els delegats territorials

El vicepresident Aragonès anuncia una inversió de 15 milions d'euros a IDIADA per impulsar la indústria de l'automòbil a Catalunya

query_builder   29 juliol 2020 13:31

event_note Nota de premsa

El vicepresident Aragonès anuncia una inversió de 15 milions d'euros a IDIADA per impulsar la indústria de l'automòbil a Catalunya

  • Destaca que la voluntat del Govern és “situar els nostres centres d’investigació com a centres de transferència tecnològica de proves competitius i de referència a Europa” 
  • Avança que en els propers mesos s’iniciarà el desplegament de la vegueria del Penedès, i que els departaments d’Educació i Agricultura seran els primers que hi tindran serveis territorials 
El vicepresident Aragonès ha comparegut avui abans de la reunió amb els delegats territorials

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres que la Generalitat invertirà 15 M€ a IDIADA a través de la licitació de la nova concessió de l’empresa, que proporciona serveis de disseny, enginyeria, proves i homologació per a la indústria de l’automòbil. Segons ha explicat Aragonès, aquesta injecció de recursos, que liderarà el departament d’Empresa i Coneixement amb el suport financer del departament de la Vicepresidència, es destinarà a la construcció d’una nova pista de proves per al desenvolupament del cotxe elèctric i autònom. “La voluntat del Govern amb aquesta inversió és posar al dia una infraestructura de país que serà clau per posar a punt la indústria automobilística de Catalunya i afrontar els reptes del futur”, ha assegurat. 

Per al vicepresident, IDIADA és una “infraestructura clau”, ja que connecta amb el Circuit de Catalunya i amb tota la indústria del sector de l’automòbil de la comarca del Baix Llobregat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i construeix un “eix articulat al voltant de l’Ap-7”. “Aquest és un sector que està afrontant canvis estructurals importants i nosaltres, com a Govern emprenedor, ens volem anticipar fent inversions que permetin situar els nostres centres d’investigació com a centres de transferència tecnològica de proves competitius i de referència a Europa”, ha destacat. 

Aquesta aposta entronca amb els objectius de reconstrucció del país que ens hem fixat, no tornant a un model econòmic desigual com hem tingut fins ara, sinó a partir d’un sistema basat en la societat del coneixement i la transició ecològica, la digitalització massiva de l’economia i la societat, i l’encomia per la vida”, ha reblat. 

  

Reunió amb les delegacions territorials 

Aragonès ha fet aquest anunci a Vilafranca del Penedès, abans de reunir-se amb els delegats de les vuit demarcacions del territori. El vicepresident ha destacat la tasca “imprescindible” de les delegacions arreu de Catalunya, especialment davant l’impacte de la Covid-19, “ja que han acompanyat el món local en tot moment, han estat la veu del Govern al territori i han portat també la veu del territori al Govern”. “El nostre compromís com a Govern és que la igualtat d’oportunitats i la prosperitat no es vegin condicionades pel lloc on vius, i això només s’aconsegueix des de la proximitat, amb una governança descentralitzada i ajuntaments empoderats, treballant conjuntament per buscar solucions adaptades a la realitat de cada territori”, ha subratllat. 

En aquest sentit, el vicepresident també ha avançat que el Govern iniciarà en els propers mesos el desplegament de la vegueria del Penedès, amb el desenvolupament progressiu dels serveis territorials dels departaments de la Generalitat. Aragonès ha detallat que els comptes de l’any vinent preveuran aquest desplegament, i que els primers departaments que comptaran amb presència específica al Penedès seran el d’Educació i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. “Es l’hora que la vegueria del Penedès, llargament reivindicada, agafi capil·laritat amb la presència de tots els departaments”, ha conclòs.  

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia