President

El cap de l'Executiu durant la reunió

President Torra: "Gràcies al vostre duríssim esforç, deixem enrere les mesures més restrictives al Segrià però no ens podem relaxar"

query_builder   29 juliol 2020 19:24

event_note Nota de premsa

President Torra: "Gràcies al vostre duríssim esforç, deixem enrere les mesures més restrictives al Segrià però no ens podem relaxar"

El cap de l'Executiu durant la reunió (foto: Jordi Bedmar)
El cap de l'Executiu durant la reunió (foto: Jordi Bedmar)
  • El cap de l’Executiu s’ha reunit aquesta tarda amb els alcaldes per comunicar-los l’aixecament del confinament perimetral de Lleida i els sis municipis afectats i la reobertura dels comerços amb un aforament màxim del 50%
  • El cap del Govern els ha encoratjat a “mantenir la prudència i evitar el relaxament

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquesta tarda amb els alcaldes del Segrià, als quals ha agraït “el duríssim esforç que han fet” i que ha permès, conjuntament amb les mesures endegades pel Govern, fer un pas endavant en l’aixecament del confinament perimetral del Segrià anunciat aquesta tarda i que entrarà en vigor demà, dijous, a les 16h. “Amb tota la prudència que hem de mantenir en tot moment, avancem cap a una situació de més quotidianitat”, ha manifestat. El Govern aixeca el confinament perimetral de Lleida i els municipis d’Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre. També podran obrir els comerços sense superar el 50% de l’aforament i als establiments d’hostaleria i restauració podran obrir les terrasses al 50% de la capacitat si es respecten les distàncies. Continuen prohibides, però, les trobades amb més de 10 persones tant en l’àmbit públic com privat.

Durant la trobada, el cap del Govern també ha encoratjat els batlles a continuar alerta i els ha emplaçat a “que es mantingui la prudència i s’eviti el relaxament”. En aquest sentit, el president ha insistit en que només a través de l’esforç, la solidaritat i la mentalització col·lectiva “aconseguirem frenar l’expansió de la Covid-19”. A més, també ha tingut paraules d’agraïment per tota la feina que està duent a terme el personal sanitari de l’Hospital Arnau de Vilanova, on encara hi ha pressió assistencial i “hem d’estar-hi molt a sobre”. “Està en les vostres mans i les de tots que això ho puguem tirar endavant i no plantejar-nos tornar enrere”, ha remarcat.

A la reunió també hi ha assistit el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de Salut, Alba Vergés; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn;  el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramón Ferré, i més d’una trentena d’alcaldes del Segrià.

1  

Imatges

El cap del Govern durant la reunió

El cap del Govern durant la reunió 1861

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia