Direcció General de Comunicació

Julio Diaz

El Govern flexibilitza les mesures restrictives a Lleida i sis municipis del Baix Segrià

query_builder   29 juliol 2020 20:50

event_note Nota de premsa

El Govern flexibilitza les mesures restrictives a Lleida i sis municipis del Baix Segrià

  • Consellera Vergés: “Estem en un punt d’inflexió: veure que la corba canvia de tendència és positiu. Malgrat que no estem bé, estem veient la llum al final del túnel, però no ens podem relaxar”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat aquesta tarda en una roda de premsa acompanyada de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, l’aprovació per part del PROCICAT de la flexibilització de les mesures restrictives que s’havien aplicat des de principis de juliol a la ciutat de Lleida i a 6 municipis del Baix Segrià: Alcarràs, Aitona, La Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

Les noves mesures a aplicar a partir de demà a les 16h en aquests territoris seran les següents:

  • Eliminació del perímetre que hi havia als municipis.
  • L’activitat comercial podrà dur a terme la seva activitat sense superar el 50% per cent de l’aforament.
  • Els actes religiosos -com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres- tindran limitat l’aforament al 33%.
  • Podran obrir, sense superar el 50% de l’aforament, equipaments culturals, com teatres o cinemes, piscines descobertes, activitats esportives, parcs infantils o gimnasos.
  • En les activitats d’hostaleria i restauració el consum només es podrà realitzar en terrasses, amb el 50% de l’aforament, amb una distància de dos metres i tancant a les 12 de la mitjanit. Tot i això, sempre que sigui possible, és preferible el servei a domicili i comandes per emportar.
  • Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit privat com en el públic.
  • Continuen en marxa, com fins ara, els casals i les colònies d’estiu.

La consellera de Salut ha explicat que el virus mai ha marxat i la situació a Lleida ens ha donat un exemple clar. “El virus hi és i pot agafar força i velocitat si el deixem” ha ressaltat Vergés abans de referir-se a les estrictes mesures aplicades però que han funcionat “amb l’esforç de tothom”. En aquest sentit, Vergés ha confirmat que s’ha pogut estabilitzar la corba epidemiològica, però ha advertit que s’ha d’anar amb compte, perquè la pressió assistencial sobre els centres de salut de Lleida, que presten servei més enllà de la ciutat, és molt elevada.

De fet, encara hi ha 189 persones hospitalitzades a la regió -entre l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital de Santa Maria i alguns de privats- i 23 són a l’UCI. “La situació ni de bon tros és bona”, ha afegit abans d’indicar que la ciutat de Lleida i el Baix Segrià ocupa el quart nivell –dels 5 existents- de control de la transmissió de la COVID-19 a Catalunya. “El panorama és complicat i per això cal seguir garantint les mesures més efectives: la protecció individual, que alhora és col·lectiva, de mantenir distància, usar mascareta, i sovintejar la higiene de mans”, ha reiterat.

La consellera ha emfatitzat que “estem en un punt d’inflexió: veure que la corba canvia de tendència és positiu. Malgrat que no estem bé, estem veient la llum al final del túnel, però no ens podem relaxar”. Segons ha indicat Vergés, en la última setmana s’han registrat a la regió 704 nous casos, quan la setmana anterior van ser 1.007. No obstant aquest descens de casos, per la titular de Salut són molts, tot i que en una situació molt diferent a la de la primera onada, en el sentit que ara gairebé la meitat són asimptomàtics i es detecten molt abans. Actualment, la taxa de reproducció efectiva del virus a la zona és inferior a 1.

L’impacte assistencial es tradueix, per exemple, en què l’Hospital Arnau de Vilanova hagi activat tres plantes només de COVID-19, mentre que el de Santa Maria n’ha activat dues. També l’està rebent l’atenció primària, malgrat els treballs per intensificar els cribratges realitzats -de nou, a les 33 residències de la zona i a una dotzena d’empreses agroalimentàries-; en aquest sentit, des de l’1 de juliol s’han fet més de 30.000 PCR’s a tota la regió. Per últim, Vergés ha posat en valor la creació i la intensa feina coordinada amb els ajuntaments dels equips d’intervenció comunitària, el desplegament prioritari de més de 40 gestors COVID, el reforç del servei de vigilància epidemiològica i la disposició de més de 400 places per a facilitar aïllaments de casos i contactes.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha agraït  l’esforç i la feina que han dut a terme aquestes setmanes els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Segrià pel confinament perimetral de Lleida i sis municipis del Baix Segre. La consellera Budó també ha recalcat que “sóc conscient que ha sigut un esforç de tots, d’empreses i persones que ho han passat malament, però gràcies a aquest esforç que heu fet tots plegats, al compromís, a la corresponsabilitat i a la solidaritat hem estat capaços de començar a capgirar la situació”.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia