President

Reunió

El president Torra es reuneix amb els responsables de l'atenció primària de Catalunya per analitzar l'evolució de la Covid-19

query_builder   31 juliol 2020 14:09

event_note Nota de premsa

El president Torra es reuneix amb els responsables de l'atenció primària de Catalunya per analitzar l'evolució de la Covid-19

Atenció primària
  • El cap de l’Executiu agraeix als professionals de la salut la gran feina que han fet i destaca que “ara estem més ben preparats” per fer front al virus

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquest matí de manera temàtica amb responsables de l'Atenció Primària del país per seguir l'evolució de la Covid-19.

El cap de l’Executiu ha volgut agrair-los la “feina extraordinària que s’ha fet fins avui” davant la crisi de la Covid-19 i ha remarcat que “el Govern està al costat del personal sanitari i fa tot el possible per acompanyar-vos en aquesta feinada enorme”. També ha lamentat els brots sorgits en diversos territoris de Catalunya hagin comportat de nou “demanar un esforç” a tot sector. “Aquesta situació de conviure amb el virus durarà i, per tant, el més important és la planificació i saber com actuar davant de cada brot i emergència. Estem més ben preparats que fa tres setmanes i ho estarem més endavant”, ha recalcat.

En aquest sentit, el president ha celebrat mesures com la figura dels gestors Covid, que tots els assistents han destacat com a molt positiva i útil, i el Pla de contenció de rebrots, que ara ha de millorar amb la incorporació de la figura dels consells assessors territorials del Procicat.

El cap de l’Executiu també ha mostrat la seva plena confiança en el treball del comitè d’experts per la reforma estructural del sistema de salut català que el Govern ha impulsat. “Com mai heu de sentir-vos empoderats perquè la ciutadania s’ha adonat de qui ha estat essencial i qui no per sortir d’una situació com aquesta. Ja prou d’apel·lar a la professionalitat i el voluntarisme del sector, s’han de tenir les condicions per poder treballar sense fer heroïcitats”, ha assenyalat el president. En aquest sentit, ha marcat com a punts estratègics de la reforma prioritzar l’atenció primària i que l’àmbit sociosanitari i el de la salut vagin sempre junts i coordinats. “És clau que aquests dos mons es parlin de manera intensa”, ha assenyalat.

A la trobada també hi ha participat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon; la secretària general del Departament de Salut, Laura Pelay; la subdirectora del Servei Català de la Salut, Marta Chandre; la directora de l'Àrea de Professional i Organitzacions del Servei Català de la Salut, Sara Manjón; el gerent Institut de Diagnòstic per la Imatge, Miquel Gómez, i els gerents territorials de les regions sanitàries, directors d'Atenció Primària i gerents territorials de l'ICS de la Catalunya Central, Camp de Tarragona, Alt Pirineu i Aran, Terres de l'Ebre i Girona.

1  

Imatges

Reunió amb l'atenció primària

Reunió amb l'atenció primària 1795

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia