• On s’edificaran el nou l’Institut de Vilafant, l’ampliació de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú i la nova construcció de l’Escola Sant Jordi de Sant Julià de Llor i Bonmatí
  • Bargalló ha destacat en declaracions als mitjans de comunicació que “dels 17 projectes que aprovar el Govern, 5 són de les comarques de Girona” i que, “en plena crisi de la pandèmia, hem de respondre amb urgència a les emergències que tenim ara i solventar els dèficits històrics”

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí els terrenys on es duran a terme noves construccions escolars a les comarques gironines. Concretament, el nou l’Institut de Vilafant, l’ampliació de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú i la nova construcció de l’Escola Sant Jordi de Sant Julià de Llor i Bonmatí. Són tres noves construccions que el Govern va aprovar la setmana passada després de la modificació del Pla Econòmic i Financer d’Inversions del Departament d’Educació. En aquest sentit, el conseller ha destacat en declaracions als mitjans de comunicació, que, “dels 17 projectes que aprovar el Govern, 5 són de les comarques de Girona. Dels 90 milions, 25 milions són pels projectes de Girona”.

 

Josep Bargalló, que ha estat acompanyat  del director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, també ha explicat, en relació a la finalització d’aquestes construccions, que “cap projecte ha d’anar més enllà del 2024”. També ha remarcat que “a Catalunya tenim 1.200  mòduls prefabricats, 300 dels quals estan a les comarques de Girona, que té per tant més mòduls prefabricats que la resta del país. Per això fem 5 noves construccions a Girona”. “En plena crisi de la pandèmia, hem de respondre amb urgència a les emergències que tenim ara i solventar els dèficits històrics”, ha subratllat el conseller.

Vilafant

Visita als terrenys del nou l’Institut de Vilafant

 

La primera visita del conseller d’Educació ha estat a l’Ajuntament de Vilafant, on l’ha rebut la seva alcaldessa, Consol Cantenys, amb qui ha mantingut una trobada. Després, ha visitat l’Institut de Vilafant, on s’ha reunit amb l’equip directiu del centre, i els terrenys on es construirà l’edifici del nou institut. Bargalló ha exposat que “s’ha encarregat a la comunitat educativa i a l’Ajuntament un procés d’idees per veure quin tipus de construcció es vol”. Ha afegit que aquest procés “hauria de començar a mitjans de setembre i acabar a finals d’octubre” i que la finalització del centre seria entre el 2023 i el 2024. Ha remarcat també que ”l’Institut de Vilafant és un dels projectes més grans dels que es faran a Girona, perquè ha de tenir més instal·lacions”.

 

Besalú

Ampliació de l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú

 

La segona visita del titular d’Educació ha estat a l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú, on, acompanyat del seu alcalde, Lluís Guinó, ha fet una reunió amb l’equip directiu del centre. Acabada la trobada, la comitiva ha visitat l’espai on es farà l’obra d’ampliació de l’institut escola. El conseller ha explicat als mitjans de comunicació que “fem un inversió de 4,2 milions d’euros que ha de servir per l’institut escola i pel municipi, que la pugui utilitzar tot el municipi i l’Ajuntament és qui millor ho sap”. És per això, ha dit el conseller, que “ara es tracta de fer un procés participatiu per recollir aquelles peticions que l’Ajuntament ens farà del que ha de contenir l’institut escola”.

 

Sobre les durada de les obres d’ampliació, el conseller ha afirmat que “el més ràpid seria dos anys i el més lent 4 anys, dependrà dels serveis i del procés constructiu que sorgeixin del procés participatiu”. “És un procés irreversible i imparable i, a partir d’aquí, els terminis dependran del Departament, de l’Ajuntament i de la comunitat educativa”, ha subratllat. Per acabar, ha assenyalat que l’obra es farà per fases i que “en poques fases ho podrem fer sense alterar la vida normalitzada de l’institut escola”.

 

Sant Julià de Llor i Bonmatí

Visita de l’Escola Sant Jordi de Sant Julià de Llor i Bonmatí

 

Finalment, el conseller Bargalló ha arribat a l’Escola Sant Jordi de Sant Julià de Llor i Bonmatí on, conjuntament amb l’alcalde de la població, Marc Garcia, també s’ha reunit amb l’equip directiu del centre. Per acabar, el conseller ha visitat els terrenys on s’edificarà el nou edifici del l’escola. Durant la visita, el conseller ha subratllat “la voluntat del Departament d’acabar amb al precarietat d’algunes instal·lacions escolars i també la voluntat, malgrat que hem d’atendre la pandèmia, de no abandonar els dèficits històrics que tenim en el sistema”.

 

31 de juliol de 2020

4  

Imatges

Terrenys Vilafant

Terrenys Vilafant 237

Ajuntament Vilafant

Ajuntament Vilafant 184

Besalú

Besalú 424

Sant Julià del Llor i Bonmatí

Sant Julià del Llor i Bonmatí 133