Direcció General de Comunicació

El Govern subscriu un acord per promoure la programació i transformació digital educativa

L'Executiu subscriu un acord per promoure la programació i transformació digital educativa

query_builder   4 agost 2020 15:06

event_note Nota de premsa

L'Executiu subscriu un acord per promoure la programació i transformació digital educativa

  • El conveni entre el Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació es basa en el desenvolupament del programa “Educa en digital”, que complementa el Pla d’Educació digital de Catalunya presentat recentment

El Govern ha aprovat subscriure un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació per promoure la programació i transformació digital educativa. El conveni entre totes dues administracions suposarà dur a terme un programa, anomenat “Educa en digital”, que fomenti l’ús de la programació i les accions necessàries per donar suport a la transformació digital del sistema educatiu.

El conveni complementa el desplegament del Pla d’educació digital per a Catalunya 2020-2023 presentat recentment pel Departament d’Educació, que millora la competència digital de l'alumnat, el professorat i els centres educatius en el marc de la transformació educativa. A causa de la pandèmia produïda per la Covid-19, s’ha posat de manifest la necessitat de revertir la bretxa digital entre l'alumnat amb dificultats d'accés a dispositius i connectivitat.

El projecte té per objectiu emprendre iniciatives que donin suport a la transformació digital, com ara la dotació de dispositius i d'altres recursos educatius digitals, l'adequació de les competències digitals del personal docent i l'aplicació de la intel·ligència artificial a l'educació personalitzada.

Així doncs, el Govern s’adhereix al conveni marc “Educa en Digital”, emprenent accions per donar suport a la transformació digital del sistema educatiu, mitjançant la subscripció de l'acta d'adhesió al conveni marc i la subscripció del corresponent conveni entre administracions.

El conveni preveu un seguit d’actuacions:

  • Dotació als centres docents identificats pel Departament d’Educació d'equipament per a prestar a l'alumnat en situació de vulnerabilitat. Consta d'un dispositiu tipus ordenador portàtil o equivalent amb programari de base necessari incorporat, juntament amb elements de seguretat, configurat per a ús educatiu, i d'una connexió a Internet.
  • Posar a disposició aplicacions, eines i recursos curriculars que facilitin l'educació digital, tant en el centre com des de la llar. Es preveu la confecció d'un inventari detallat dels recursos digitals amb els quals compta el sistema educatiu.
  • Actuacions de formació per a la competència digital docent.
  • Aplicació de la intel·ligència artificial per a establir itineraris d'aprenentatge personalitzats.
  • Accions de difusió, gestió, seguiment i avaluació.

Per dur-ho a terme, Catalunya disposarà d’un total de 21.078.392 euros, aportats pel Ministeri d’Educació provinents de fons europeus i per la Generalitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia