Direcció General de Comunicació

El Govern engega un programa per reforçar la seguretat digital dels càrrecs de la Generalitat  

El Govern engega un programa per reforçar la seguretat digital dels càrrecs de la Generalitat  

query_builder   4 agost 2020 15:10

event_note Nota de premsa

El Govern engega un programa per reforçar la seguretat digital dels càrrecs de la Generalitat  

  • El Govern aprova la creació i posada en marxa d’un programa de reforç de la ciberprotecció dels càrrecs de la Generalitat
  • L’executarà l’Agència de Ciberseguretat en coordinació amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI)

El Govern ha aprovat avui la creació i posada en marxa del programa de reforç de la ciberseguretat dels càrrecs de la Generalitat de Catalunya, que recull mesures organitzaves, tècniques i procedimentals específiques per garantir-ne la protecció digital davant possibles ciberamenaces.

Les mesures van encaminades a augmentar el grau de ciberseguretat dels dispositius i la confidencialitat de la informació. Malgrat el desplegament de solucions de ciberseguretat en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya, determinats càrrecs de la institució poden estar exposats a més ciberatacs o amenaces atesa la confidencialitat de la informació que gestionen. Així, es fa necessari reforçar el nivell de protecció dels càrrecs que lideren l’activitat de la Generalitat.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, en coordinació amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), serà l’encarregada de planificar, executar, desplegar i fer el seguiment del programa, que es desenvoluparà en cinc àmbits: marc normatiu; mesures d’acompanyament; formació específica; securització dels dispositius i securització de les comunicacions.

El programa s’aplicarà als càrrecs del Govern. El programa s’engega, en una primera fase, per als membres de l’Executiu (president i consellers), així com pels secretaris generals de tots els departaments de la Generalitat de Catalunya.

En una segona fase, el programa s’anirà estenent progressivament als directors generals, directors d’entitat pública i gabinets dels consellers, així com als directors dels Serveis Territorials.

L’administració cibersegura, una prioritat

Garantir i disposar d’una administració cibersegura és un dels eixos estratègics de la nova Agència de Cibserseguretat de Catalunya que es va posar en marxa l’1 de gener del 2020.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia