Justícia, Drets i Memòria

.

Inversió de 370.000 euros

Justícia habilita gairebé 4.000 funcionaris dels jutjats per teletreballar

Uns 850 usuaris tindran equips portàtils i uns altres 3.000 tindran accés al portal e-justícia.cat des de l'ordinador de casa

query_builder   5 agost 2020 10:46

event_note Nota de premsa

Inversió de 370.000 euros

Justícia habilita gairebé 4.000 funcionaris dels jutjats per teletreballar

Uns 850 usuaris tindran equips portàtils i uns altres 3.000 tindran accés al portal e-justícia.cat des de l'ordinador de casa

.

El Departament de Justícia està habilitant els funcionaris dels jutjats amb eines informàtiques que facin possible el teletreball i no s’hagin de desplaçar als seus llocs de treball davant de possibles rebrots de la COVID-19. El lletrat de l’Administració de justícia serà qui autoritzarà el teletreball en funció de l’organització i de la situació.

850 portàtils

Uns 850 funcionaris de l’Administració de justícia passaran de tenir un ordinador de sobretaula a un equip portàtil que els permetrà treballar de forma presencial o remota. Els aparells seran per a gestors i tramitadors de les jurisdiccions mercantil, social, de família i contenciosa administrativa. Els auxilis judicials no disposaran de portàtil perquè l’activitat que desenvolupen és presencial.

Un centenar dels portàtils es destinaran als jutjats que assumeixen funcions de registre civil a Catalunya. No se’n lliuraran al Registre Civil Únic de Barcelona perquè, en aquest cas, la instal·lació informàtica és propietat i responsabilitat del Ministerio de Justicia.

Accés des de casa

D’altra banda, 3.000 funcionaris podran teletreballar des de casa amb els seus ordinadors privats a partir de setembre. El Departament de Justícia habilitarà l’accés per Internet als programes de l’e-justícia.cat, amb totes les mesures de seguretat i garanties processals.

La jurisdicció penal queda fora del projecte en aquest moment, ja que no està connectada a l’e-justícia.cat; és a dir, els seus expedients són en paper i, per tant, la majoria de l’activitat que s’hi desenvolupa es presencial.

La inversió del Departament és de 370.000 euros, dels quals 170.000 corresponen als portàtils i 200.000 a l’habilitació dels aparells domèstics.

Calendari

El Departament ja ha lliurat 416 portàtils a professionals de les jurisdiccions mercantil i social. La resta -434- es lliuraran al setembre a les jurisdiccions de família i contenciosa administrativa i també als registres civils.

El lliurament dels portàtils prioritza jurisdiccions amb major volum d’assumptes i d’activitat, com són els jutjats mercantils i els socials de tot el territori. Al setembre començarà l’habilitació de l’accés dels ordinadors domèstics per a 3.000 funcionaris amb els mateixos criteris de volum d’assumptes i d’activitat.

5.650 funcionaris connectats, un 64,2 %

El Departament de Justícia ja destina des de fa anys 1.800 portàtils a jutges i magistrats, fiscals, lletrats i metges forenses de Catalunya, cosa que els ha permès seguir treballant durant la pandèmia.

A l’octubre, un cop finalitzi la implantació, un total de 5.650 treballadors de l’àmbit de l’Administració de justícia a Catalunya estaran preparats per teletreballar, el 64,2 % de tot el personal.

2  

Imatges

Foto material informàtic

Foto material informàtic 161

Foto portàtil

Foto portàtil 118

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia