President

Trueta

President Torra: "Refermem el nostre compromís amb el nou Hospital Trueta, que ha estat possible gràcies a un consens de país"

query_builder   5 agost 2020 12:39

event_note Nota de premsa

President Torra: "Refermem el nostre compromís amb el nou Hospital Trueta, que ha estat possible gràcies a un consens de país"

El president, acompanyat de la esta d'autoritats, durant la visita. Autor: Jordi Bedmar
El president, acompanyat de la esta d'autoritats, durant la visita. Autor: Jordi Bedmar
  • El cap de l’Executiu, acompanyat del vicepresident del Govern i de la consellera de Salut, ha visitat els terrenys on s’ubicarà el nou hospital universitari, entre els municipis de Girona i Salt
  • Demana a tots els responsables públics “no abaixar la guàrdia” respecte la Covid-19 “perquè és amb la solidaritat de tots que ens en podrem sortir”
  • Aragonès celebra que s’hagi resolt una "qüestió històrica des del consens" que suposa "una infraestructura estratègica per al conjunt del país"
  • Vergés remarca que el projecte “serà clau per captar professionals de gran nivell i augmentar la complexitat de l’assistència”


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha refermat aquest matí “el compromís del Govern” amb el nou Hospital Universitari Josep Trueta, “el projecte més important de les comarques gironines dels propers anys”.

Així s’ha expressat en la visita que ha fet als terrenys on s’ubicarà el centre, entre els municipis de Girona i Salt. Ho ha fet acompanyat del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, de la consellera de Salut, Alba Vergés, i de diverses autoritats de la demarcació de Girona.

Durant els parlaments, el cap de l’Executiu ha expressat la seva satisfacció perquè “el projecte s’hagi desencallat” i ha reivindicat que s’hagi aconseguit tirar endavant “gràcies a un consens de país”. “Només puc agrair-vos a tots que, per un projecte de país, hàgim aconseguit aquest consens de país, perquè aquests projectes només poden tirar endavant amb grans consensos”, ha subratllat.

Després de l’impacte de la Covid-19 i les seves conseqüències, Quim Torra ha volgut reivindicar “l’excel·lència, el talent i la professionalitat dels equips de salut dels hospitals comarcals de tot Catalunya”. I ha expressat el seu “enorme agraïment” per una feina que “va molt més enllà del que es pot esperar d’un professional o d’algú que té vocació de servei. Ha excedit en unes condicions realment molt complicades”.

L’epidèmia també ha demostrat que el sistema de Salut “ha de ser troncal i una de les bases fonamentals de l’estat del benestar” i el nou hospital, ha assegurat el president, “ajuda a aquesta visibilitat”. “És aquí, treballant per la ciutadania i pel seu benestar, per la vida i la salut de la gent, on trobaran el Govern de Catalunya”, ha reblat. 

En referència a la situació epidemiològica de la zona, el cap de l’Executiu ha explicat que estan “preocupats per l’Alt Empordà”, però que hi ha “una situació relativament estable a la resta de comarques”. “Us prego a tots els que teniu responsabilitat publica que no abaixem la guàrdia, que estiguem a sobre i en tensió, perquè el virus és entre nosaltres i és amb la solidaritat de tots que ens en podrem sortir”, ha manifestat.

Llum verda a una “qüestió històrica i estratègica pel país”

Per la seva part, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha subratllat que el projecte del nou Hospital Trueta resol una “qüestió històrica”, i ha agraït l’esforç de tots els actors “que han impulsat, des del consens, una infraestructura estratègica no només per a Girona, sinó per al conjunt del país ”.

Aragonès ha remarcat “l’ambició” del projecte del nou Trueta, “que posa al davant dos grans actius del sistema sanitari català: la proximitat i l’excel·lència”. En aquest sentit, el vicepresident ha assegurat que la nova infraestructura permetrà atendre les necessitats sanitàries més immediates de la població, “però també tindrà un lligam essencial amb el sistema de recerca, científic i educatiu”.  “El sistema sanitari català és el motor del nostre model de recerca, i per això necessitem que els professionals de la salut, a més de tenir un espai per treballar, tinguin un espai per formar-se i fer avançar la ciència i el coneixement”, ha conclòs.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha volgut destacar que, amb aquest projecte, “estem falcant un futur important per la regió, en base al dret a la salut i al coneixement”, que s’està fent “amb el compromís i un acord ferm que perdura en el temps”.

“Aquest projecte lliga assistència, docència i recerca, un projecte de tota una regió que serà clau per captar professionals de gran nivell i augmentar la complexitat de l’assistència”, ha reivindicat.

El projecte del nou hospital s’emmarca en un nou campus de salut entre els municipis de Salt i Girona, on s’inclou el centre hospitalari i amb el qual es milloraran els dispositius assistencials del sistema públic de salut. Està previst que les obres comencin el 2025 i es posi en marxa el 2028.

 

3  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 922

Fotografia 2

Fotografia 2 1785

Fotografia 3

Fotografia 3 831

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia