Avui s’ha posat en marxa a Sabadell i Ripollet tres àrees sanitàries mòbils per a la recollida de mostres per fer PCR i realitzar un cribratge en zones concretes d’aquestes dues ciutats. A través d’aquests espais, que han estat muntats aquest mati pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), es realitzarà durant tres dies una recollida de mostres a pacients asimptomàtics amb la idea de trobar els portadors i poder tallar la cadena de transmissió.

Fins al migdia, a Sabadell s’han realitzat 320 proves (180, a l’espai de la plaça Picasso, i 140 al de la plaça Termes). A Ripollet, s’han fet 384 proves, tant a través de l’espai sanitari mòbil instal·lat avui com amb l’estratègia porta a porta que es va començar ahir.

La, directora d'Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS), Núria Prat, ha destacat la col·laboració de tots els agents implicats, des dels Ajuntaments de Sabadell i Ripollet fins a Salut Pública, el SEM o Creu Roja, per tirar endavant aquesta estratègia que ha de permetre localitzar de forma més efectiva els focus de transmissió i taller les cadenes de transmissió. Prat ha explicat que a través d’aquesta actuació es vol “trobar aquells pacients que són portadors asimptomàtics i, que per tant, no consultarien a un centre de salut per la seva clínica i, així, poder controlar els focus que tenim en aquestes zones”.

Demà s’instal·laran noves àrees sanitàries mòbils per a la recollida de mostres per fer PCR a la ciutat de Terrassa. El Departament de Salut calcula que amb aquests dispositius es podran realitzar a les tres localitats unes 9.000 proves PCR.