• El cap de l’Executiu ha participat en la sisena edició dels premis d’Honor Talent Cambra, que reconeixen persones amb una trajectòria destacada en valors que beneficien la societat com el mecenatge, l’humanisme i la ciència
  • Ha agraït “l’exercici de solidaritat” realitzat per més de 1.500 empreses del país durant la pandèmia
  • Els guardons, que organitzen la Welcome Talent Society i la Cambra de Comerç de Barcelona, s’han celebrat al Saló dels Cònsols de la Llotja de Mar
El cap de l'Executiu durant la seva intervenció. Autor: Jordi Bedmar
El cap de l'Executiu durant la seva intervenció. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat en la sisena edició de la gala Premis d’Honor Talent Cambra, on ha posat de manifest el compromís del Govern per “salvar llocs de treball i empreses” en el marc de la crisi i econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19. Així ho ha expressat en el marc d’una entrevista feta per la periodista Helena Garcia Melero, on ha detallat que els tres sectors més devastats per la crisi són “el turisme, el comerç i la cultura”.

En aquest context, el cap de l’Executiu ha reivindicat la necessitat de “prioritzar tots els recursos”, “mobilitzar el talent de la societat catalana” i posar-lo al “servei del bé comú”. “Necessitem els recursos del dèficit de l’1%, els romanents i els superàvits dels ajuntaments, necessitem tots els recursos disponibles. És ara o mai”, ha subratllat, i ha recordat que el Govern també ha prioritzat el seu pressupost amb un Pla de Reactivació Econòmica i de Protecció Social. El president ha insistit en que aquest pla traça un itinerari per als propers anys, amb un import estimat de 30.000 milions d’euros, i posa tots els recursos per promoure un país equilibrat, en xarxa, i una nova Catalunya verda. “Necessitem que tothom pugui tirar endavant els seus projectes de vida professionals i personals des de qualsevol punt del país”, ha afirmat.

Durant l’entrevista, el cap del Govern també ha agraït “l’exercici de solidaritat” realitzat per les empreses del país durant la pandèmia. “Més de 1500 empreses van decidir readaptar-se per poder fer el que fos per proveir material als sanitaris” ha explicat, remarcant que “les empreses en aquest país no fallen”. En aquest sentit, ha assenyalat que malgrat ara “passem moments complicats”, la força del teixit productiu farà que el país es recuperi i ha detallat que “la capacitat exportadora” ha de ser una de les palanques amb les quals rellançar l’economia.

El president Torra també s’ha referit a les lliçons apreses durant aquests mesos, deixant clar que la Covid-19 ha evidenciat “la necessitat d’una reforma estructural a fons del sistema de salut i sociosanitari” per tal que ambdós estiguin lligats. A més, també ha advertit que “no podem pensar mai més que el nostre sistema sociosanitari pot tirar endavant amb els recursos que tenia”.

Respecte la tasca dels professionals, ha subratllat que durant aquests mesos s’han empoderat, “han sabut assumir una responsabilitat extraordinària, com mai havien tingut, i ho han sabut resoldre fantàsticament” i “ara el deure de la societat és tornar-los aquest esforç ingent, reconèixer la seva vàlua i no apel·lar més a la seva vocació”. “Cal retribuir-los correctament”, ha ressaltat.

 

Els Premis d’Honor Talent Cambra reconeixen a persones amb una trajectòria destacada en valors que beneficien a la societat com el mecenatge, l’humanisme, la ciència i la solidaritat, a personalitats estrangeres que aposten pel talent català i també a catalanes que exerceixen d’ambaixadors de la marca Catalunya.

Els guanyadors de la sisena edició han estat:

-Premi Talent d’Honor d’Humanisme, a la filòsofa Marina Garcés.

-Premi Talent d’Honor Científic, a la Fundació Lluita contra la Sida i les malalties infeccioses.

-Premi d’Honor a la Solidaritat, al Col·legi de Metges de Barcelona i al Col·legi d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

-Premi d’Honor Ambaixador de Catalunya, al futbolista i empresari Gerard Piqué.

-Premi d’Honor Benvingut Talent, al conseller delegat de la GSMA, John Hoffman.

-Premi d’Honor Mecenatge, a la Fundació Privada Castell de Peralada.

Enguany també s’han atorgat tres premis especials Covid-19 per enaltir la capacitat creativa i innovadora d’institucions i empreses catalanes a l’hora d’afrontar la lluita contra la pandèmia del coronavirus i donar-hi una resposta positiva. Els guanyadors han estat:

-Premi Reinventar-se. L’ha rebut l’empresa Protofy per haver desenvolupat un respirador d’emergència, l’Òxygen, que ha arribat a 60 països i s’ha produït en empreses com Seat.

-Premi Acció Solidària. S’ha atorgat a l’Obra Social Sant Joan de Déu, pel programa “Les cares de la vulnerabilitat”, on es treballa per visibilitzar les persones que viuen en situacions de vulnerabilitat.

-Premi Construir Futur. L’ha rebut Boloberry, una empresa d’impressores 3D que durant la pandèmia ha fabricat mascaretes, pantalles i material per enviar als centres sanitaris de manera altruista.

A més dels premiats, a l’acte també hi ha participat el fundador de la Welcome Talent Society, Bru Recolons; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i ha comptat amb les actuacions musicals de Maria Arnal i Marcel Bagés.

En paral·lel als premis d’Honor, el proper mes d’octubre també es lliuraran la resta de Premis Talent Cambra en les categories convocades en la present edició amb un acte públic que se celebrarà a la Llotja de Mar.

 

 

2  

Imatges

El cap de l'Executiu durant la seva intervenció. Autor: Jordi Bedmar

El cap de l'Executiu durant la seva intervenció. Autor: Jordi Bedmar 783

El president Torra ha participat a la gala dels Premis Talent. Autor: Jordi Bedmar

El president Torra ha participat a la gala dels Premis Talent. Autor: Jordi Bedmar 951