• Concretament, ha visitat els terrenys on es construirà el nou Institut Les Vinyes a Cubelles; i a l'Espai Natura a Canyelles, on s’impartiran cicles formatius
foto

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí el Garraf, concretament els municipis de Cubelles i Canyelles.

 

Així, a primera hora, el conseller ha arribat a l’Ajuntament de Cubelles, on l’ha rebut l’alcaldessa, Rosa M. Fonoll, amb qui ha mantingut una trobada. A continuació, la comitiva s’ha traslladat als terrenys on es construirà el nou Institut Les Vinyes: “Les Vinyes porta massa temps en mòduls prefabricats i necessita d’un edifici que consolidi el projecte educatiu del centre. Hem fet una reunió amb l’Ajuntament per valorar els terrenys que ja tenen els permisos previs corresponents, i un cop l’Ajuntament formalitzi la cessió, treballarem mà a ma per la construcció de l’edifici definitiu de Les Vinyes en el solar que hem visitat”, ha avançat Josep Bargalló.

 

Seguidament, el conseller s’ha desplaçat a Canyelles, a l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcaldessa Rosa Huguet. Després d’una reunió amb l’alcaldessa, Bargalló ha visitat Canyelles Espai Natura, on hi ha horts urbans i masies, i on el curs que ve s’hi impartiran diferents cicles formatius d’FP i programes de formació i inserció (PFI). Bargalló ha destacat que “malgrat la pandèmia que tenim, hi ha projectes de futur previs, que cal treballar. Si a Cubelles parlem dels terrenys d’un nou institut, aquí a Canyelles parlem d’un projecte ambiciós del l’Ajuntament al voltant de la masia, com és l’Espai Natura. Un espai que s’ha plantejat des de l’Ajuntament per fer moltes activitats, algunes lligades a l’FP agrària, natural, lligada a l’entorn i al territori”.

 

Així, respecte a l’oferta educativa per al curs 2020-2021, l’Institut Pla del Bosc de Canyelles implanta un PFI d’Auxiliar d’Activitats Forestals –que permetrà promocionar alumnat cap al cicle formatiu de grau mitjà-. Al mateix temps, es trasllada el primer curs de l’Itinerari formatiu específic de Cura d’Animals i Espais Verds de l’Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes cap a l’Institut Pla del Bosc. El conseller ha declarat que “volem desenvolupar a partir de l’institut de Canyelles els estudis d’FP, que s’acabaran ubicant aquí quan es tanqui la rehabilitació de l’edifici i que enguany comencen amb FPI i l’IFE, posant-hi un primer peu. És una aposta del Departament treballar l’FP molt lligada al territori, a sortides laborals necessàries. Com li he dit l’alcaldessa, és un projecte que ens agrada, hi col·laborarem, hi treballarem. Hi ha feina a fer i pot tenir molt d’èxit, i  participarem en allò que podrem”.