El cribratge que es realitza durant tres dies a la capital del Baix Camp vol testar 3.000 persones d’entre 20 i 50 anys dels barris de la Sardana, Monestirs i Pastoreta
La consellera de Salut ha visitat avui els punts de cribratge extensiu que es realitzen a Reus al CUAP Sant Pere i a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Durant tres dies, avui divendres, demà dissabte i el pròxim dilluns s’han cridat 6.000 persones d’edats compreses entre els 20 i els 50 anys dels barris la Sardana, Pastoreta i Monestirs per tal que es realitzin les PCR per detectar positius asimptomàtics.
Vergés ha afirmat que “no només volem parlar de cribratges, sinó també d’acció comunitària, anant de la mà de l’Ajuntament de Reus amb la col·laboració dels agents cívics, protecció civil, guàrdia urbana i amb l’activació conjuntament amb Salut de la Creu Roja”.
La consellera de Salut ha anunciat que el Procicat ha aprovat mesures específiques per a la ciutat de Reus que tenen un punt més d’exigència que en altres ciutat perquè “ens trobem en unes dates claus, tenim 15 dies per aconseguir baixar les taxes d’incidència i la taxa de reproducció per poder entrar en un període de retorn, a la feina, a les escoles en les millors condicions possibles no només a Reus, sinó a tot el país. Vergés ha afirmat que des de Salut “farem tot per arribar en les millors condicions possibles en col·laboració amb la ciutadania i amb la ciutat de Reus”.
Mesures específiques per a la ciutat de Reus
Les mesures proposades són demanar a la ciutadania de Reus que es quedi a casa tant com pugui i reduir al màxim l’activitat social que sigui prescindible. Es prohibeixen les trobades i reunions de més de deu persones tant en l’àmbit privat com el públic. Reduir un 33% els aforaments en les cerimònies i serveis religiosos i també, pel que fa als establiments d’hosteleria eliminar els consums en barra, sempre s’han de realitzar a la taula i limitar els aforaments tant a l’interior com a l’exterior un 50%. Vergés ha assenyalat que amb aquesta mesura fem “una limitació dels aforament amb l’objectiu no de limitar l’aforament sinó del fet de no anar als restaurants, als bars i les terrasses si no és estrictament necessari”. A més els establiments de Reus hauran d’informar de l’aforament permès per tal de facilitar la tasca d’inspecció de l’Ajuntament, així com per informar a les persones que hi accedeixin que es troben en un lloc segur.
Les activitats culturals i esportives també es limiten a un 50 per cent de l’aforament sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.