Direcció General de Comunicació

Escola

El Govern aprova una despesa de 20 milions d'euros per a la contractació de diferents serveis de suport a l'alumnat en l'àmbit educatiu

query_builder   27 agost 2020 15:27

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una despesa de 20 milions d'euros per a la contractació de diferents serveis de suport a l'alumnat en l'àmbit educatiu

  • Es destinaran gairebé 14 milions d’euros a monitors per a l’alumnat amb necessitats educatives especials; 6 milions d’euros a monitors per a les Unitats d’escolarització compartida; i més de 700.000 euros a intèrprets en llengua de signes catalana

 

El Govern ha aprovat una despesa de 20.640.000 euros per a la contractació de diferents serveis de suport a l’alumnat en l’àmbit educatiu. En concret, a la contractació de monitors per a l’alumnat amb necessitats educatives especials; de monitors per a alumnes de les Unitats d’escolarització compartida; i d’intèrprets en llengua de signes catalana per a l’alumnat sord en modalitat bilingüe.

 

Monitors per alumnat amb necessitats educatives especials

 

Així, s’ha aprovat un import de 13.845.388 euros per a la contractació del servei de monitors per l’alumnat amb necessitats educatives especials durant el curs 2020-2021.

 

Concretament, es destinarà a donar suport a alumnes amb necessitats educatives especials associades a l’autonomia i a la regulació de la conducta, escolaritzats en centres educatius dependents del Departament d’Educació. Aquestes despeses suposen una pròrroga del contracte ja existent per a la contractació dels monitors per aquest alumnat, i aniran a càrrec dels pressupostos d’exercicis futurs:

 

  • Any 2020: 5.344.815 euros
  • Any 2021: 8.500.573 euros

 

Acompanyament a les Unitats d’escolarització compartida

 

El Govern també ha aprovat una despesa de 6.073.501 euros per a la contractació de monitors per a les Unitats d’escolarització compartida (UEC) per al proper curs. En concret, per al servei de suport complementari i del servei d’atenció i acompanyament personalitzats a l’alumnat d’ESO amb problemes conductuals.

 

S’adreça als alumnes d’ESO que presenten problemes de comportament i conductes agressives, absentisme escolar, trets d’inadaptació social i risc de marginació social.

 

Les despeses, que suposen una pròrroga del contracte existent, aniran a càrrec dels pressupostos d’exercicis futurs, en dues anualitats: 2,5 milions es destinen per aquest 2020, mentre que els 3,5 milions d’euros restants es reserven per al 2021.

 

Intèrprets en llengua de signes catalana

 

Finalment, s’ha aprovat la partida de 721.500 euros per a la contractació durant el proper curs escolar del servei d’intèrprets en llengua de signes catalana (LSC).

 

L’import aprovat es destinarà als intèrprets en LSC per a l’alumnat amb sordesa que està escolaritzat a Catalunya en l’etapa post-obligatòria, no universitària, en la modalitat bilingüe. Aquestes despeses –que aniran a càrrec de pressupostos d’exercicis futurs- suposen una pròrroga del contracte ja existent per a la contractació dels intèrprets en llengua de signes catalana per aquest alumnat:

 

  • Any 2020: 273.000 euros
  • Any 2021: 448.500 euros
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia