Direcció General de Comunicació

Verdures

El Govern impulsa el consum de fruita i llet entre els escolars catalans per a una alimentació saludable de la població infantil

query_builder   27 agost 2020 15:24

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa el consum de fruita i llet entre els escolars catalans per a una alimentació saludable de la població infantil

  • Catalunya impulsa, per al curs 2020-2021 els Plans de consum de fruita i hortalisses i de consum de llet a les escoles, als quals es destinaran gairebé 4 milions d’euros

 

El Govern ha aprovat el pressupost per a una nova campanya adreçada a la promoció i el subministrament de fruites i llet a l’alumnat de centres escolars per al curs 2020-2021, a la qual es destinarà 3.796.000 euros, que es repartiran de la següent manera: 2.392.000 euros per al Pla de consum de fruita i hortalisses i 1.404.000 euros per al Pla de consum de llet. Aquests plans compten amb el suport financer europeu i la col·laboració dels departaments d’Agricultura, Ensenyament, i Salut.

 

L’objectiu essencial dels plans és contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània, i reduir els nivells d’obesitat infantil. I és que el consum de fruita i hortalisses i el de llet líquida entre els infants és més baix del que seria recomanable, i el fet de consumir aquests productes ha de formar part dels hàbits alimentaris de les famílies i la seva compra hauria d’estar enfocada envers els beneficis que aporten per a la salut.

 

Amb aquest pressupost es preveu realitzar el subministrament i distribució a les escoles entre els mesos de novembre de 2020 i juny de 2021 d’almenys 18 peces de fruita i hortalisses, i 12 litres de llet sencera UHT a cadascun dels nens i nenes que participin en els plans.

 

En aquests plans participaran al voltant de 1.300 escoles d’arreu de Catalunya i es beneficiaran uns 300.000 nens i nenes de 2on cicle d’educació infantil de 3 a 6 anys i tota l’educació primària de 6 a 12 anys. Els plans, que es van iniciar fa dotze cursos i van començar a 213 escoles i amb 50.000 alumnes, han tingut una evolució molt positiva al llarg dels anys.

 

Cal recordar que atesa la suspensió de l’activitat educativa a Catalunya com a conseqüència del coronavirus, el Departament d’Agricultura va lliurar a la fundació Banc dels Aliments els aliments dels Programes de fruita i hortalisses i de llet del curs 2019-2020 que no van poder ser distribuïts a les escoles. Aquests programes tenien previst abastir els centres escolars amb prop de 16.000 quilos de fruita i 174.000 litres de llet entre els mesos de març i maig, que finalment es van destinar a persones en situació de vulnerabilitat mitjançant la xarxa d'entitats d'iniciativa social abastides pel Banc dels Aliments.

 

La Comissió Europea, responsable dels programes de fruita i llet a les escoles, va donar la seva conformitat a la reconducció del pla durant aquell període d’excepcionalitat, després que el Departament d’Agricultura proposés aquesta alternativa per tal d’aprofitar els productes adquirits per proveir les escoles i evitar així el seu malbaratament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia