Educació

Fotografia

Educació adopta mesures per garantir la seguretat i flexibilitat en les oposicions docents

query_builder   2 setembre 2020 18:57

event_note Nota de premsa

Educació adopta mesures per garantir la seguretat i flexibilitat en les oposicions docents

  • Aquestes permetran als aspirants a les proves dur-les a terme amb les condicions de seguretat necessàries per la pandèmia i afavoriran la màxima participació

 

  • S’han explicat avui als representants sindicals presents a la mesa paritària de salut laboral
Fotografia

El Departament d’Educació ha adoptat un seguit de mesures per tal de garantir la seguretat i la flexibilitat en la realització de les oposicions docents. Unes mesures que s’han comunicat avui als representants sindicals presents a la mesa paritària de salut laboral.

 

D’aquesta manera, s’estableixen les eines que han de permetre dur a terme el procediment selectiu amb les condicions de seguretat necessàries. Al mateix temps, es flexibilitza el procés per tal d’afavorir la màxima participació dels aspirants, també d’aquells que puguin tenir dificultats per fer-les per estar en confinament a causa del covid-19 o per altres circumstàncies de salut.

 

L'inici del procediment serà el proper 4 de setembre només per la prova d'acreditació del coneixement de la llengua castellana pels aspirants que no posseeixin la nacionalitat espanyola i la prova de coneixement de la llengua catalana. Dissabte 5, tots els aspirants hauran de lliurar la programació didàctica. Per aquest efecte, s’estableix un sistema de cites prèvies on es comunicarà a cada aspirant la franja horària en què lliurarà la programació.

 

Se suprimeix així el sistema habitual on tots els aspirants es concentraven en el mateix tribunal i se’ls explicava el procediment de lliurament. A causa de la pandèmia, i per garantir la seguretat de tots els opositors, no hi haurà més de 10 persones en tot el centre educatiu, evitant tota concentració. Els participants hauran d’anar amb mascareta, se’ls facilitarà gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida, i lliuraran la programació de forma individual.

 

Flexibilitat per als aspirants confinats

 

El Departament d’Educació també ha resolt flexibilitzar el procés d’oposicions per tal de donar solució als aspirants que es trobin en confinament en algun o altre moment a causa de la pandèmia. És per això que excepcionalment,  si els opositors estan confinats en el moment del lliurament de la programació el 5 de setembre, es podrà delegar en una altra persona la presentació de la documentació necessària.

 

D’altra banda, el dia en què els aspirants han de defensar i presentar la programació didàctica i la unitat didàctica, en cas que alguna persona no pugui per covid-19, un cop acreditat degudament, se li facilitarà una nova cita. És a dir, no quedarà exclòs del procés sinó que ho podrà fer quan acabin les presentacions de la resta d’aspirants. D’aquesta manera, Educació vol afavorir al màxim la participació dels aspirants a la convocatòria d’oposicions d’enguany.

 

 

2 de setembre de 2020

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia