Salut

_

Marc Ramentol, nou secretari general del Departament de Salut

query_builder   7 setembre 2020 17:00

event_note Nota de premsa

Marc Ramentol, nou secretari general del Departament de Salut

El nou secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol

Marc Ramentol, fins ara director general de la Direcció General de Professionals de la Salut del Departament de Salut, serà el nou secretari general, en substitució de Laura Pelay. El relleu, que s’ha pactat de comú acord entre la consellera Alba Vergés i Pelay, té com a objectiu reforçar encara més el Departament per als propers mesos (que principalment estaran centrats en la lluita contra la COVID-19) i també potenciar les reformes necessàries per enfortir el Sistema de Salut de Catalunya. Vergés i Pelay feia setmanes que ja parlaven d’aquesta decisió amb l’objectiu de refrescar i renovar l’equip davant la previsible segona onada de COVID que pot haver-hi aquesta tardor-hivern i després d’uns mesos molt intensos.

La consellera Vergés destaca la gran tasca que ha realitzat Pelay en els dos últims anys i mig al capdavant de la secretaria general, enfortint la coordinació dins del Departament i la relació amb les altres conselleries del govern. Vergés ha volgut subratllar la rellevància que va tenir Pelay en la confecció del pressupost 2020, el segon més alt de la història del Departament de Salut, que revertia retallades i que marcava tres prioritats: l’atenció primària, els professionals i la prevenció en salut pública. La consellera també remarca que Pelay ha treballat per desplegar els eixos d’aquesta legislatura (com l’enfortiment de l’atenció primària, les polítiques de gènere en salut o els professionals) i els últims mesos ha estat liderant, conjuntament amb el Departament d’Interior, el pla PROCICAT per a fer front a la COVID.

Per la seva part, Ramentol ocupava la Direcció General de Professionals de la Salut des del mes de desembre del 2018. Un dels principals projectes que ha impulsat ha estat el Fòrum de Diàleg Professional, que va aglutinar més de 70 entitats i que va presentar un full de ruta de polítiques professionals per als propers anys. També cal destacar l’aposta pel creixement de l’oferta de places de formació sanitària especialitzada amb uns màxims històrics o la millora dels graus de medicina i infermeria, conjuntament amb la direcció general d’universitats.

Marc Ramentol va néixer a Barcelona l’any 1982 i és metge, especialista en Medicina Interna. Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona va realitzar la Formació Sanitària Especialitzada en Medicina Interna a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Al llarg de la seva carrera ha estat especialista del Servei d’Urgències i també de medicina interna de la Vall d’Hebron; metge adjunt del Servei de Medicina Interna a l’Hospital de Sant Rafael; professor associat del Departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona i també ha exercit de facultatiu especialista del Servei de Medicina Interna a l’Equip de Suport Integral a la Complexitat ESIC-Casernes. Al Departament de Salut va formar part del gabinet de la passada legislatura i també durant uns mesos en aquest mandat, abans d’assumir la Direcció General de Professionals de la Salut.

El seu àmbit d’expertesa són les malalties autoimmunitàries i malalties cròniques i multimorbiditat, i és coautor de diverses publicacions en aquests àmbits en revistes indexades.

 

Montserrat Gea, nova directora general de professional

D’altra banda, Montserrat Gea, actual presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida, serà la nova directora general de professionals de la salut, en substitució de Marc Ramentol.

Nascuda l’any 1976 a Lleida, és diplomada en Infermeria (E.U.Gimbernat) i diplomada en Ciències Empresarials (UdL). Màster en Ciències de la Infermeria i Doctora per la Universitat de Lleida, amb menció internacional (Universitat de Toronto), ha exercit com a infermera assistencial en diferents àmbits (sociosanitari, residencial, primària) tot i que d'una forma més dilatada en l'àmbit hospitalari a l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida). Actualment és vicerectora d'Internacionalització de la Universitat de Lleida i Professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia.

Especialitzada en polítiques de salut pública i recerca qualitativa per la Bloomberg Faculty of Nursing de la Universitat de Toronto, és la investigadora principal del Grup de Recerca en Cures de la Salut de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). També és investigadora d’altres grups internacionals i de l’Estat espanyol.

En aquest context he desenvolupat i traduït diferents guies de pràctica clínica per a la integració de l'evidència científica a la pràctica diària de les cures (programa BPSO de la Registered Nurses Association of Ontario i Investen-isciii). Membre del CIBER d'envelliment i fragilitat CIBERFES, també lidera i coordina tant projectes competitius del FIS com del programa H2020, principalment orientats als desenvolupament de TIC's i la seva aplicació en contextos de salut-malaltia. En aquest darrer punt ha estat responsable de recerca del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida, on actualment exerceix com a presidenta i del Consell d'Infermeres i Infermers de Catalunya on actualment exerceixo com a secretària.

Els dos nomenaments seran aprovats demà en el Consell Executiu de Govern.

2  

Imatges

Foto Marc Ramentol (vertical)

Foto Marc Ramentol (vertical) 910

Foto Marc Ramentol (horitzontal)

Foto Marc Ramentol (horitzontal) 829

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia