Servei Meteorològic de Catalunya

mapes

Baixa a la Mediterrània occidental

query_builder   8 setembre 2020 12:23

event_note Nota de premsa

Baixa a la Mediterrània occidental

  • Aquesta tarda es gestarà una baixa al mar Balear que, tot i haver-se afeblit respecte simulacions anteriors, donarà lloc a precipitació intensa i situació marítima alterada

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que amb l’actualització dels models de predicció meteorològica, disminueix molt la probabilitat que la depressió que es formarà aquesta tarda al mar Balear, adquireixi característiques tropicals.

La situació sinòptica segueix marcada per una baixa tancada i aïllada a nivells alts, la qual afavoreix la formació de la pertorbació a nivell de superfície entre avui i demà. Malgrat tot, els models indiquen que finalment no serà tant profunda ni propera a la costa catalana com apuntaven en simulacions anteriors.

Als següents mapes de pressió a nivell de mar (hPa) del model WRF de 9 km, es pot veure com ha canviat la predicció de la posició i l’aprofundiment de la baixa entre la sortida de dilluns a la tarda i la de dimarts al matí.

mapes

En altura la baixa es mantindrà prop de Catalunya fins dijous a la tarda i persistirà la inestabilitat, amb possibilitat de xàfecs localment intensos que podrien donar lloc a fenòmens de temps violent, en especial demà a la tarda.

Entre dimarts al migdia i el matí de dimecres es preveu precipitació que podrà ser d’intensitat forta al litoral, al prelitoral i al quadrant nord-est, on les acumulacions podrien ser molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores).

D’altra banda, el vent de gregal es reforçarà al sector central del litoral entre dimarts a la tarda i dimecres a la matinada, amb cops que puntualment podrien ser forts (entre 10 i 20 m/s) i alterarà la situació marítima.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per intensitat de pluja i estat de la mar.

A causa de la variabilitat en la situació meteorològica, sobretot amb situacions de baixes mediterrànies aïllades, caldrà seguir atentament les pròximes actualitzacions de la predicció.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials: https://www.facebook.com/meteocat i https://twitter.com/meteocat.

  

8 de setembre de 2020

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 123

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia