President

Sessió de control del Parlament

President Torra: "El govern espanyol ha de recapacitar i regular la baixa laboral dels pares: ens juguem el dia a dia del funcionament del país"

query_builder   9 setembre 2020 13:49

event_note Nota de premsa

President Torra: "El govern espanyol ha de recapacitar i regular la baixa laboral dels pares: ens juguem el dia a dia del funcionament del país"

 

  • En la sessió de control del Parlament, el cap de l’Executiu ha assegurat que “en aquest país es respecta el dret a la manifestació” i s’ha mostrat convençut que “l’esperit cívic i solidari” dels catalans s’imposarà en la Diada

 

Sessió de control del Parlament


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat aquest matí al govern espanyol que “recapaciti” i “reguli la baixa laboral” dels pares amb nens en quarantena per la Covid-19 que es veuran obligats a quedar-se a casa.  “El millor favor que podríem fer als ciutadans és regular aquesta qüestió, per donar-los tranquil·litat i confiança”, ha afirmat Quim Torra. Ha recordat que el vicepresident espanyol Pablo Iglesias es va comprometre a dur a terme aquesta regulació, i, per això, li ha exhortat a “complir la seva paraula”, de manera urgent, perquè “resta poc temps per a l’inici del curs” i “ens juguem el dia a dia del funcionament del país”.

El cap de l’Executiu, que ha intervingut aquest matí en la sessió de control del Parlament, ha demanat als partits de l’oposició que “no es preocupin per les eleccions i treballin per la gent” i, en aquest sentit, ha demanat al grup parlamentari Catalunya en Comú Podem, com a partit integrant del govern espanyol, que pressioni perquè es resolgui el tema de les prestacions per als pares amb fills en quarantena.

Per al president “en aquest moment no hi ha res més important que l’inici de l’escola”, perquè “si aquesta funciona, funcionarà el país”. I ha demanat “posar en valor” els esforços que els departaments de Salut i Educació, així com els directors i directores dels centres, han dut a terme aquest estiu per garantir l’inici del curs. “Estem preparats per tornar-hi”, ha manifestat el president , però “ens falta la qüestió de les baixes laborals”, ha declarat.

Celebració de la Diada

Sobre la celebració dels actes de la Diada, el president ha explicat que el Govern ha anul·lat per prudència tots els actes oficials, tret de l’ofrena floral al monument de Rafel Casanovas, en la qual només participaran tres membres de l’Executiu. Ha respost a aquells que demanen la prohibició de les manifestacions de l’11 de Setembre assegurant que  “en aquest país es respecta el dret a la manifestació, sigui política, sindical o d’altra índole”, si se segueixin les mesures de prevenció dictades pel Departament de Salut.

Quim Torra ha deixat clar que “jo no limitaré cap dret fonamental”, tot recordant que “si hi ha algú que patirà conseqüències per defensar els drets fonamentals d’aquest país sóc jo”, en referència a la causa judicial que té oberta per haver mantingut la pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics i el retorn els exiliats a la façana del Palau. Tot i això, s’ha mostrat convençut que “coneixent el tarannà de la societat catalana, la Diada serà una jornada tranquil·la i serena, conscients com som del moment greu que vivim com a país”. ”El compromís cívic i solidari dels catalans estarà per damunt de tot”, ha remarcat.

Llei de regulació dels lloguers

El president s’ha referit durant la seva intervenció a la Llei de regulació dels lloguers que avui debat el Parlament de Catalunya i ha apel·lat al record de les grans lleis socials que es van impulsar en l’anterior legislatura per tirar també endavant aquesta nova norma. Quim Torra ha mostrat la seva confiança en què es farà “un últim esforç” per sumar voluntats i aconseguir “un gran consens”. “Necessitem regular els lloguers i fer-ho tenint en compte la vulnerabilitat dels llogaters i dels petits propietaris”, ha dit.

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia