Delegació del Govern davant la Unió Europea

Delegada Serret discurs diada

Aquest vespre ha tingut lloc l'acte virtual de celebració de la Diada de Catalunya a Brussel·les

Delegada Meritxell Serret: "Europa ha de ser conscient que els governs regionals i locals són els que estan al capdavant de la gestió de la crisi del coronavirus"

Durant l'acte també s'ha inaugurat l'exposició 'Catalunya: 7.5 milions de futurs' organitzada conjuntament amb el Palau Robert

query_builder   9 setembre 2020 21:00

event_note Nota de premsa

Aquest vespre ha tingut lloc l'acte virtual de celebració de la Diada de Catalunya a Brussel·les

Delegada Meritxell Serret: "Europa ha de ser conscient que els governs regionals i locals són els que estan al capdavant de la gestió de la crisi del coronavirus"

Durant l'acte també s'ha inaugurat l'exposició 'Catalunya: 7.5 milions de futurs' organitzada conjuntament amb el Palau Robert

Aquest vespre ha tingut lloc l’acte virtual de celebració de la Diada de Catalunya organitzat per la Delegació del Govern davant la Unió Europea que ha estat presentat per la delegada Meritxell Serret.

Delegada Serret diada
La delegada Meritxell Serret pronunciant el discurs de la Diada

En el discurs de benvinguda, Serret ha explicat l’impacte que el coronavirus ha tingut a Catalunya i la gestió duta a terme pel Govern català. La delegada ha subratllat que “estem davant d’una crisi global que s’ha de respondre amb una forta coordinació de tots els nivells de l’administració”. A més, ha afegit, “cal tenir en compte que qui està al capdavant en la gestió d’aquesta crisi som els governs regionals i locals”.

Serret ha assegurat que Catalunya “treballa intensament per contribuir a donar una resposta a la crisi des d’Europa”. “Estem convençuts que la cooperació transfronterera i entre regions és imprescindible i per això compartim pràctiques i experiències per crear estratègies comunes i millorar conjuntament”.

En el seu discurs la delegada també ha denunciat la causa general contra l’independentisme. “No parlar o discutir sobre aquest conflicte no farà que desaparegui o es resolgui”, ha afirmat. Serret ha volgut destacar la iniciativa d’acadèmics i membres de la societat civil catalana que han promogut una proposta de llei d’amnistia. “És una possible solució per treure el conflicte polític dels jutjats i retornar-lo a l’escena política d’on no hauria hagut de sortir mai”, ha conclòs.

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, també ha participat a l’acte virtual de la Delegació de Brussel·les per desitjar una bona diada als catalans que viuen a l’estranger, els quals són més de 330.000 integrats en 140 comunitats de 34 països diferents.

 

Inauguració de l’exposició ‘Catalunya, 7.5 milions de futurs’

Durant l’acte s’ha inaugurat l’exposició ‘Catalunya, 7.5 milions de futurs’ organitzada conjuntament amb el Palau Robert.

El periodista i comissari de la mostra, Quim Torrent, ha estat el responsable d'ensenyar a l’audiència els continguts més destacats de l’exposició que ha estat revisada i actualitzada específicament per a Brussel·les.

‘Catalunya, 7.5 milions de futurs’ és la visió compartida de Catalunya a través de les activitats socials, econòmiques o culturals dels catalans i catalanes. Es tracta d’un recorregut a través de dades, curiositats o metàfores per presentar la Catalunya d’avui a la ciutadania europea i internacional. Els continguts seleccionats tenen a veure amb els plantejaments actuals de la Unió Europea com l’Agenda 2030, el canvi climàtic, la millora del model de recerca i desenvolupament, la lluita contra les desigualtats socials i la competitivitat econòmica.

L’exposició es pot visitar fins al 13 de novembre a l’Espai Catalunya Europa (Rue de la Loi / Wetstraat, 227) de Brussel·les i està oberta de dilluns a dijous de 10 a 14 h i de 15 a 17 h i, els divendres, de 10 a 15 h.

 

L’enogastronomia i el concert de ‘Carlos Cano en clau de jazz’

Durant l’acte s’ha apropat Catalunya a través de la riquesa enogastronòmica del territori. Per això, s’ha projectat un vídeo de l’Agència Catalana de Turisme que ha donat a conèixer la varietat gastronòmica del territori i s’ha sortejat el premi d’una visita per a dues persones al celler Abadal de la DO Pla de Bages entre els participants que havien respost correctament  les preguntes d’un concurs. 

La formació ‘Carlos Cano en clau de jazz’ ha estat l’encarregada de posar l’apunt musical a l’esdeveniment. Per homenatjar el centenari de la formació de l’orquestra de Pau Casals, han interpretat ‘El cant dels ocells’. “Pau Casals ens inspira”, ha dit la delegada Serret, ja que “és un símbol de la cultura de pau, de l’obertura al món, del diàleg i de l’entesa”.

El grup musical també ha estat l’encarregat de cloure l’acte de celebració amb músiques i lletres de Carlos Cano, un granadí enamorat de Catalunya que va connectar amb el territori a través del moviment de la Nova Cançó. Lluís Llach, Paco Ibáñez o Marina Rossell van ser alguns dels noms que van descobrir Catalunya a Cano. ‘Carlos Cano en clau de jazz’ és una coproducció entre Barna Sants, Taller de Músics i Carlos Cano Producciones, impulsada per Giulia Valle, la qual també ha estat present a l’actuació de la Delegació, i que és considerada una de les intèrprets més originals i rellevants de l’escena jazzística europea i barcelonina. Aquest vespre ha estat la primera vegada que la formació ha interpretat cançons de Cano en català.

1  

Fitxers adjunts

Discurs pronunciat per la delegada Meritxell Serret a l'acte virtual de celebració de la Diada (anglès)

Discurs pronunciat per la delegada Meritxell Serret a l'acte virtual de celebració de la Diada (anglès)
PDF | 269

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia