• El conseller d’Educació ha visitat l’Escola Joaquim Ruyra de l’Hospitalet de Llobregat el primer dia de curs 
  • En total avui hi ha 67 professionals educatius i 23 alumnes amb resultat positiu de Covid-19
Visita a l'Escola Joaquim Ruyra

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha destacat que “havíem d’obrir els centres per garantir el dret a l’escolarització i socialització d’infants i joves. Són dos drets fonamentals d’infants i joves. Escolaritzar-se i socialitzar-se. I l’escola és el lloc d’educació i socialització d’infants i joves”. Ho ha manifestat durant la visita a l’Escola Joaquim Ruyra de l’Hospitalet de Llobregat, conjuntament amb l’alcaldessa del municipi, Núria Marín, coincidint amb el primer dia de curs.

El conseller ha fet un agraïment públic al professorat i al món municipal en la tornada a l’escola 6 mesos després del seu tancament: “No haguéssim pogut obrir cap centre a Catalunya si no fos per l’esforç, el sacrifici la dedicació i el treball dels equips directius i dels claustres de mestres i professorat. I també hem de fer un segon reconeixement, sense el qual no haguéssim pogut obri les escoles: els ajuntaments. Els ajuntaments de Catalunya s’han posat a plena disposició del Departament des del minut zero”.

El titular d’Educació ha remarcat que l’actual curs escolar “s’obre amb incerteses, i allò que passi ens farà prendre noves decisions com confinar un grup estable. Les direccions de centres i els ajuntaments continuaran sent la clau. Des del Govern l’agraïment a la comunitat educativa i al món municipal, i el compromís de treballar dia a dia per atendre totes les inquietuds, necessitats, i per solventar tots els problemes”.

Centres afectats per positius de Covid-19

En total hi ha 67 professionals de l’educació amb resultat positiu de Covid-19, i 23 alumnes. Incloent els casos positius, la xifra de professionals confinats és de 253 i la d’alumnes de 210.

El curs ha començat amb normalitat arreu del territori i són 2 les escoles que no han pogut obrir avui per casos confirmats de coronavirus: l’Escola Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, amb 360 alumnes, i l’Escola Ridolaina de Montellà i Martinet (Cerdanya), amb 43 alumnes.

D’altra banda, hi ha un tercer centre que no pot obrir avui, en aquest cas per una plaga de vespes velutines al centre que ja s’està desafectant. Es tracta de l’Institut Escola Antoni Ubach de Terrassa, amb 515 alumnes.  

Al marge dels centres completament tancats, hi ha 9 grups confinats de 8 centres diferents.