Ferrocarrils

FGC

FGC inicia les obres de la tercera via a l'estació de Monistrol Vila

query_builder   15 setembre 2020 16:57

event_note Nota de premsa

FGC inicia les obres de la tercera via a l'estació de Monistrol Vila

  • Els treballs, que començaran la setmana vinent i està previst que finalitzin abans de l’estiu de 2021, permetran millorar l’operativitat de la línia del cremallera sense interferir en el servei
FGC
Font, amb el pare abat de Montserrat i altres autoritats, avui.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inicia dilluns vinent les obres de construcció de la tercera via a l’estació de Monistrol Vila, del Cremallera de Montserrat. L’actuació dotarà aquesta infraestructura de millor operativa ja que permetrà realitzar tasques de manteniment, i apartar trens quan sigui necessari, sense interferir en el servei. El president d’FGC, Ricard Font, ha anunciat avui l’inici d’aquests treballs durant l’acte d’inauguració del renovat Funicular de la Santa Cova i del nou centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Font ha estat acompanyat pel pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i d’altres autoritats locals.

L’actuació consisteix en l’execució d’una tercera via d’apartat a l’estació de Monistrol Vila, prèvia a l’inici del tram en cremallera i que transcorrerà en paral·lel a la via 1. Tindrà una longitud de 135,28 metres de manera que s’hi podran estacionar fins a dues unitats de tren. Les obres, amb un pressupost d’1,4 milions d’euros, està previst que finalitzin abans de l’estiu de 2021.

La nova via no disposarà d’andana ja que s’utilitzarà per a necessitats operatives que no involucren l’embarcament i/o desembarcament d’usuaris del tren. En aquest sentit, Font ha explicat que amb aquesta nova infraestructura “podrem realitzar el manteniment dels set cremalleres que tenim actualment a Montserrat a prop de la pròpia estació, fet que ens permetrà guanyar fiabilitat i seguretat”. “Avui inaugurem les millores al funicular de la Santa Cova i seguim millorant el servei de Montserrat amb aquesta tercera via i ja tenim previst iniciar, l’any vinent, el canvi de tot el maquinari d’aquest funicular, tal i com vam fer amb el de Sant Joan, una obra amb una inversió d’uns 2 milions d’euros”, ha destacat.

Un cop realitzades aquestes dues actuacions, “només ens quedarà adequar l’espai museístic de la Santa Cova per adaptar-lo al projecte del Geoparc i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, igual que ho hem fet al mirador de Sant Joan”, ha afegit el president de Ferrocarrils.

FGC
El Funicular de la Santa Cova.

Font, acompanyat del pare abat de Montserrat, l’alcalde de Monistrol, Joan Miquel Rodríguez, i representants del Consell Comarcal del Bages i del Patronat de la Muntanya de Montserrat, ha visitat aquest matí el Funicular de la Santa Cova, un cop renovat, i el nou centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, ubicat al mirador de Sant Joan, que ja es van obrir a mitjans d’agost.

El Funicular de la Santa Cova va tornar a oferir servei el 17 d’agost després de dos anys d’obres durant els quals s’ha realitzat una revisió a fons de la infraestructura per a millorar-ne les prestacions i modernitzar-la. Les tasques han consistit en la renovació dels bastidors de les caixes així com de l’estructura de la via. El mateix dia es va obrir al públic el nou mirador de Sant Joan i el centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, que mostra la història de la característica muntanya de Montserrat i ofereix al visitant una manera atractiva de gaudir de l’excepcionalitat natural, cultural i paisatgística de Montserrat.

“Teníem un compromís amb Montserrat, que era la rehabilitació del funicular de la Santa Cova i avui estem aquí amb aquest objectiu acomplert. El nou funicular ens permet garantir la visita a la Santa Cova amb un transport que tindrà capacitat per a 240 persones cada hora i fer-ho amb la màxima fiabilitat perquè hem renovat la via i hem millorat la seguretat de totes les vessats alhora que hem renovat l’interior del propi funicular i n’hem automatitzat el funcionament”, ha explicat Font durant la visita.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 77

Foto 2

Foto 2 158

Foto 3

Foto 3 147

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 213

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia