Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

DARP

El Departament d'Agricultura amplia el termini per als ajuts a productors agraris que facin donacions de productes frescos al Banc dels Aliments

També s'ha modificat l'import màxim subvencionable

query_builder   29 setembre 2020 11:19

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura amplia el termini per als ajuts a productors agraris que facin donacions de productes frescos al Banc dels Aliments

També s'ha modificat l'import màxim subvencionable

Ajuts a productors
S'ha marcat com a nova data de termini el pròxim 20 d'octubre perquè els productors facin donacions a algun dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha ampliat el termini de les donacions subvencionades als Bancs dels Aliments a productors agraris. L’ajut persegueix compensar la pèrdua d’ingressos derivada de l’aturada de canals de comercialització com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19. Així doncs, s’ha marcat com a nova data de termini el pròxim 20 d’octubre perquè els productors agraris facin donacions a algun dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya.

A més, la nova ordre d’ajuts amplia els imports màxims que ara seran de 100.000 euros per productor, societat agrària de transformació (SAT) i cooperativa, excepte per a l’oli d’oliva, la mel, la fruita seca i els embotits de porc, que tindran un màxim fixat per productor o soci de SAT de 8.000 euros i de 60.000 euros per al total de la SAT i cooperativa.

El màxim d’aquests imports per a les entitats sense ànim de lucre o els elaboradors de productes lactis que compren exclusivament la llet a ramaders d’explotacions catalanes seran, amb aquesta modificació, de 20.000 euros.

Amb aquest canvi, també s’afegeix la carn de porc ibèric a la llista de productes subvencionats que es poden lliurar al Banc dels Aliments.

Per poder optar a aquests ajuts, els productors han d’haver patit una davallada de facturació de, com a mínim, el 30% (inclosa la facturació en línia) durant algun dels mesos dins del període comprès entre l’1 de març de 2020 i el 30 de juny de 2020 en relació amb el mateix període de l’any anterior.

Amb aquesta ampliació, el Departament d’Agricultura vol continuar donant suport als productors que van patir la pèrdua dels canals habituals de comercialització, sobretot lligats al canal HORECA, a les fires, als mercats ambulants, etc. durant el període inicial de la crisi de la COVID-19 i que en alguns casos encara no han recuperat. La mesura, a més, facilita l’aportació d’aliments frescos, fruites, verdures, oli d’oliva, ous, formatges, iogurts, carns, tots aliments de proximitat i amb un alt valor nutricional, al Banc dels Aliments que amb l’actual aturada de l’activitat econòmica està rebent cada cop més peticions d’aliments de les entitats socials a les quals abasteix i que proporcionen aliments als col·lectius actualment més greument afectats.   

Es preveu que a l’octubre s’obri una nova convocatòria de sol·licituds dels ajuts per a les donacions efectuades en aquest darrer període, ara ampliat.

Les consultes sobre aquest ajut, les podeu fer arribar al correu electrònic ajutperibles.agricultura@gencat.cat.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat o https://twitter.com/agentsruralscat.

 

1  

Imatges

Productora de fruita

Productora de fruita 798

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia