Educació

Fotografia

S'inicien els cribratges escolars als centres de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat

query_builder   29 setembre 2020 14:14

event_note Nota de premsa

S'inicien els cribratges escolars als centres de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat

  • Més de 5.000 alumnes, docents i personal extern se sotmetran a les proves PCR des d’avui i durant la propera setmana
Foto

A partir d’avui s’inicien els cribratges escolars a diferents centres educatius de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Uns cribratges que han de permetre detectar l’alumnat i treballadors del centre asimptomàtics amb l’objectiu de tallar les cadenes de transmissió de la Covid-19.

El primer dels centres on s’ha fet el cribratge a Barcelona és l’Escola Barrufet, amb 404 alumnes a qui s’ha fet el test PCR, i 64 persones entre docents i personal extern. A l’Hospitalet de Llobregat, les proves es fan a l’Escola Joaquim Ruyra -460 tests entre alumnat, professorat i altre personal- i a l’Institut Eduard Fontserè -340 tests en total-.

Així ho han explicat en roda de premsa el director general de Centres Públics  i president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray; el subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Jacobo Mendioroz; i la gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) Carme Borrell.

Josep Gonzàlez-Cambray ha anunciat que “farem una primera fase de cribratges a les escoles, on incorporarem també la propera setmana tots els altres dotze centres del barri de la Florida, de qualsevol titularitat i de qualsevol tipus d’ensenyament educatiu”. El director general ha posat de manifest que la mesura “forma part d’un camí que comença avui per detectar casos asimptomàtics a les escoles i, d’aquesta manera, identificar i tallar cadenes de transmissió”.

Foto2

També ha avançat que a l’Escola Barrufet el 90% dels alumnes han participat a la prova. “Haurem de conviure amb la pandèmia. La feina de l'escola ha de persistir fora de l'escola. El 90% de els famílies han participat i a mesura que anem explicant com funciona tot la participació serà encara més alta. Ens en sortirem si confiem els uns en els altres”, ha remarcat.

El director ha destacat que els cribratges que es duen a terme als centres educatius són de frotis nasal, un sistema poc invasiu respecte d’altres proves. Els centres triats per fer els cribratges ho són en funció que el territori “tingui una situació epidemiològica que aixequi molts casos assimptomàtics”, o bé en escoles com la Barrufet, “on podem anar veient marges de millora a l’hora d’aplicar aquest projecte”.

Per la seva part, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha recalcalat que com que “els cribratges a les escoles busquen casos asimptòmatics es poden fer amb una tècnica de recollida de mostra menys invasiva”. Alhora també ha remarcat que “actualment,  l’estratègia de cribratges a les escoles passa per tastar tant a centres educatius situats en una àrea d’alta incidència de Covid-19 com de baixa incidència. D’aquesta manera, comprovarem si el comportament del virus als centres és diferent i reflecteix la situació de l’entorn on es troba cada escola. I a mesura que es disposin de més dades,  s’anirant ajustant les estratègies i els cribratges permetran, a més, trobar i lligar cadenes de contagis prèvies i aixi interrompre l’aparició de nous casos”.

  

29 de setembre de 2020

2  

Imatges

Fotografia cribratge 1

Fotografia cribratge 1 618

Fotografia cribratge 2

Fotografia cribratge 2 2219

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia