President

El president Torra durant la jornada virtual (foto: Jordi Bedmar)

President Torra: "Catalunya ha de ser un país sense obstacles, inclusiu i amb oportunitats per a tothom"

query_builder   28 setembre 2020 17:10

event_note Nota de premsa

President Torra: "Catalunya ha de ser un país sense obstacles, inclusiu i amb oportunitats per a tothom"

  • El cap de l’Executiu inaugura la I Jornada Virtual Participativa: el compromís de tothom per avançar cap a una societat més inclusiva
El president Torra durant la jornada virtual (foto: Jordi Bedmar)
El president Torra durant la jornada virtual (foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat aquesta tarda la seva voluntat de treballar per a que Catalunya sigui “un país sense obstacles, plenament inclusiu i amb oportunitats per a tothom” gràcies al “gra de sorra” aportat per tots els membres del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant la I Jornada Virtual Participativa: el compromís de tothom per avançar cap a una societat més inclusiva. L’acte ha comptat també amb les intervencions del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i del president de COCARMI, Antonio Guillén.

Aquesta jornada s’emmarca dins del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, amb l’objectiu de compartir coneixement i aportar respostes col·lectives que contribueixin en l’avenç per a la plena inclusió de les persones amb discapacitat, es vol obrir la participació a totes aquelles persones que tinguin interès en fer aportacions ja sigui a títol personal o en l’àmbit d’una organització

Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, “el compromís d’avançar cap a una societat més inclusiva ha format part de la prioritat més absoluta que he tingut des de que he arribat a la Presidència de la Generalitat”. Em aquest sentit, ha precisat que des del Govern “volem que cada persona i cada ciutadà puguin aconseguir els objectius que es marqui ell per la seva vida”. “La discapacitat no ha de ser cap fre, ha de ser un estímul per tirar endavant”, ha afegit.

El president Torra ha posat de relleu “la importància d’aquesta jornada d’avui, que representa la represa dels treballs del pacte”. “Una represa d’aquesta normalitat fràgil, que ens deixa la crisi sanitària”, ha volgut precisar durant la seva intervenció on ha celebrat que “avui li donem un nou impuls, arribarem tan lluny com el sector vulgui arribar”.

Per la seva banda, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha felicitat els membres del Pacte Nacional per la celebració de la jornada d’avui : “La pandèmia no pot aturar la necessitat que tenim de repensar i millorar el nostre model de polítiques públiques a l’entorn de les persones amb discapacitat, dels drets socials del nostre país i del nostre objectiu de ser una societat cohesionada. I per això hem de ser conscients de la diversitat de la comunitat, i alhora, treballar per ser una comunitat que no deixa ningú fora ni enrere.  I la mirada és clara: l’apoderament, la inclusió, l’autonomia personal, la inserció laboral –més enllà del treball protegit, també a l’empresa ordinària. I l’accessibilitat com a dret superior, el dret de drets: sense l’accessibilitat no es poden exercir tots els altres drets”.

El conseller ha incidit en la importància del treball: “És clau no perdre de vista la importància de les polítiques d’inserció laboral per a les persones amb discapacitat. No hi ha inclusió social sense inserció laboral. Per això vam voler enviar un missatge molt clar i les primeres polítiques actives d’ocupació que vam “desconfinar” van ser les vinculades a les persones amb discapacitat. I també vam voler enviar el missatge que aquestes polítiques no es podien afrontar amb retallades i vam assegurar que manteníem el pressupost en aquest àmbit per al 2020”.

Segons El Homrani, “la pandèmia ens ha demostrat que hi ha àmbits que caldrà repensar. Reptes a abordar com la integració social i sanitària, l’accessibilitat en un moment d’emergència o com assegurem els serveis essencials (l’escola inclusiva, els centres d’atenció precoç, els serveis diürns, els serveis residencials, els centres especials de treball) alhora que som conservadors per preservar el dret a la vida en un context de pandèmia per la covid-19”. I ha afegit que “hem de tenir la capacitat de reforçar i readaptar tots aquests serveis a la situació de pandèmia, que no canviarà en els propers mesos”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia