Direcció General de Comunicació

La consellera Budó inaugura l'espai 1 d'octubre a Igualada (Foto: Rubén Moreno)

Consellera Budó: "La repressió que va exercir l'estat l'1-O en forma de violència la segueix exercint dia rere dia"

query_builder   1 octubre 2020 20:19

event_note Nota de premsa

Consellera Budó: "La repressió que va exercir l'estat l'1-O en forma de violència la segueix exercint dia rere dia"

  • La consellera de la Presidència ha inaugurat l’espai permanent dedicat a l’1 d’octubre al Museu de la Pell d’Igualada
  • Budó ha plantejat la necessitat de “seguir avançant cap a la plenitud del país” per poder “deixar enrere el què hem viscut aquests anys”
La consellera Budó inaugura l'espai 1 d'octubre a Igualada (Foto: Rubén Moreno).

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha inaugurat aquest dijous l’espai permanent dedicat a l’1 d’octubre al Museu de la Pell d’Igualada, una jornada “cívica, democràtica i festiva”, tal com es va viure a la capital de l’Anoia, però també de “dolor, patiment i violència perpetrats per les forces de seguretat de l’estat”. Precisament en el tercer aniversari del referèndum de l’1-O, la consellera ha lamentat que “la repressió que aquell dia va exercir l’estat en forma de violència la segueix exercint dia rere dia” i n’ha recordat l’última mostra: la inhabilitació del president Torra. “Aquesta setmana hem vist com inhabilitaven la primera institució del país per defensar la llibertat d’expressió i mantenir una pancarta que demanava la llibertat dels presos i els exiliats”, ha recordat, i ha afegit que ja en són tres els presidents de la Generalitat que l’estat “enderroca”.

Davant d’aquests esdeveniments, Budó ha expressat la necessitat de “seguir avançant cap a la plenitud del país, que és la República catalana”, ja que, assegura, “només així serem capaços de deixar enrere el què hem viscut aquests anys”, en forma de presó, exili i 2.800 represaliats. La consellera també ha demanat que el sacrifici dels presos i exiliats “serveixi per alguna cosa i valgui la pena”.  

La visita de la consellera a Igualada ha inclòs la presentació del documental Llum i Llibertat, que recull la vivència d’ara fa un any durant la il·luminació de les 131 agulles a la muntanya de Montserrat, en homenatge a l’1-O i als 131 presidents de la Generalitat de Catalunya. L’acte ha comptat amb la presència del president Quim Torra.

3  

Imatges

La consellera Budó inaugura l'espai 1 d'octubre a Igualada (Foto: Rubén Moreno)

La consellera Budó inaugura l'espai 1 d'octubre a Igualada (Foto: Rubén Moreno) 109

La consellera Budó inaugura l'espai 1 d'octubre a Igualada (Foto: Rubén Moreno)

La consellera Budó inaugura l'espai 1 d'octubre a Igualada (Foto: Rubén Moreno) 130

El president Torra ha assistit a la celebració de l'1-O a Igualada (Foto: Rubén Moreno)

El president Torra ha assistit a la celebració de l'1-O a Igualada (Foto: Rubén Moreno) 172