En l’adjudicació dels nous contractes, atenent al nou model de contractació impulsat des del Departament de Polítiques Digitals per afavorir la concurrència, la competitivitat en el sector i la innovació, s’ha aconseguit impulsar l’entrada d’un major nombre de proveïdors en els 7 lots licitats. Aquest fet garanteix una major competitivitat entre les ofertes presentades. La nova homologació ha atret un total de 20 licitadors nous a l’ecosistema de proveïdors del CTTI, cosa que representa un increment del 100% en el nombre de proveïdors que actualment es dediquen a la construcció i manteniment d’aplicacions a la Generalitat de Catalunya.
S’ha aconseguit potenciar el teixit empresarial del sector TIC a Catalunya, amb un increment del 150% de la petita i mitjana empresa. Així, les pimes del sector TIC representen prop del 30% de les empreses homologades i un 40% en el cas d’UTES formades exclusivament per PIMEs.
Així mateix, l’adjudicació dels nous contractes de construcció, desenvolupament i manteniment d'aplicacions ha permès assolir també millores importants pel que fa a:
- Innovació: L’adjudicació permetrà obtenir un retorn del 5% en innovació per tal d’accelerar la transformació digital a Catalunya. Aquest percentatge representa un increment de 2 punts percentuals respecte al retorn obtingut en els contractes de manteniment d’aplicacions ja adjudicats.
- Qualitat: S’aconsegueix impulsar la millora de la qualitat en la construcció de solucions a través de la valoració de certificats en eines de qualitat, d’equips amb experiència específica en la gestió de la qualitat i de la implantació i ús de metodologies innovadores de desenvolupament per ajudar a incorporar nous models tecnològics.
L’acord marc és un sistema per a la racionalització de la contractació de les administracions públiques que permet afavorir l’entrada de proveïdors en el desenvolupament de nous projectes i possibilitar l’accés directe d’empreses especialitzades.