Es tracta de 103.200 euros per a un Pla de reactivació socioeconòmica, i 479.079 euros per a la contractació de 33 persones aturades a través d’una línia extraordinària del programa ‘Treball i formació’ del SOC

Més de 3.000 famílies de la ciutat han rebut un dels ajuts d’urgència que va posar en marxa el Departament durant els mesos més durs de la pandèmia

El conseller Chakir el Homrani ha visitat aquest matí l’escola de formació del Gremi de Flequers de Barcelona, que ofereix majoritàriament formació professional per a l’ocupació subvencionada pel SOC

Un moment de la visita a l'escola de formació del Gremi de Flequers de Barcelona

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat aquest matí l’escola de formació Gremipà del Gremi de Flequers de Barcelona, situada a Sabadell. El Homrani ha visitat les instal·lacions del centre formatiu i s’ha reunit, entre d’altres, amb el president del Gremi, Andreu Llargués; el secretari general, Carles Cotonat; la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Ariadna Rectoret, i la tinenta d’alcaldessa i responsable d’Àmbit de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Sabadell, Montserrat González.

L’escola del Gremi de Flequers ofereix majoritàriament formació professional ocupacional i contínua subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Chakir el Homrani ha subratllat la importància de la formació ocupacional. “Tot el que sigui que les persones puguin portar les regnes de la seva vida, especialment amb una bona qualificació professional, és clau i aquí en tenim un bon exemple: amb uns nivells d’inserció laboral molt elevats, en un sector que és un dels menys afectats per la crisi de la covid i que continuen fent inserció laboral. Aquesta és una de les apostes del Govern.”

Suport del Departament a l’Ajuntament de Sabadell per fer front a la crisi laboral provocada per la covid-19

La reunió també ha servit per valorar la situació econòmica i laboral de la capital del Vallès Occidental.

El conseller ha destacat la tasca que s’ha fet des de la Generalitat per fer front als efectes de la covid. En concret, i pel que fa al món local, “Hem reforçat el suport a través del contracte programa de serveis socials i això ho hem acompanyat des dels serveis socials especialitzats. I l’altra vessant que hem reforçat és la del món del treball, amb les polítiques actives d’ocupació, perquè la millor política social és el treball de qualitat.”

El passat mes de maig, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va posar en marxa un Pla de xoc per a l’ocupació: persones, empreses i territori per fer front a les conseqüències laborals i socials de la crisi sanitària de la covid-19 i l’Estat d’Alarma, amb una dotació de 59,29 milions d’euros.

Un de les línies del pla de xoc és el suport a la planificació estratègica territorial per a la reactivació socioeconòmica. Es tracta d’ajuts directes a ajuntaments i consells comarcals, amb un pressupost total de 6,75 milions d’euros, per contribuir a la recuperació, dinamització i creixement de l’activitat econòmica al territori de manera estratègica i planificada, així com a la creació de llocs de treball de qualitat.

En el marc d’aquesta mesura extraordinària, l’Ajuntament de Sabadell es beneficia d’una subvenció a través del SOC de 103.200 euros per a la contractació durant un any de tres persones tècniques: una per a l’elaboració del pla de reactivació socioeconòmica de Sabadell, i dues per a executar-lo i fer-ne el seguiment.

Una altra línia del pla de xoc covid del Departament és el suport a la contractació de persones aturades a través d’una línia extraordinària del programa ‘Treball i formació’ del SOC de 15 milions d’euros. L’objectiu és millorar l'ocupabilitat de persones la situació de les quals s’ha vist agreujada per les mesures preventives i de contenció derivades de la crisi de la covid-19. Inclou una línia dirigida a persones inscrites com a demandants d’ocupació a partir del 16 de març de 2020, i una altra dirigida a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts. Ambdues línies estan destinades a les entitats locals perquè contractin 1.120 persones amb contractes de 9 mesos a jornada completa i accions de formació obligatòria dins de la jornada laboral.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sabadell ha rebut un total de 479.079 euros per a la contractació de 33 persones aturades que es dedicaran a tasques d’agents cívics, agents comunitaris, neteja i higienització d’espais comuns, informadors de Mercats Municipals i informadors de tinença responsable d’animals.

Més de 3.000 famílies de Sabadell han rebut un ajut d’urgència ‘covid’ del Departament

Durant els mesos més durs de la pandèmia, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va posar en marxa dos ajuts d’urgència per a persones treballadors afectades econòmicament per les conseqüències de l’estat d’alarma.

En primer lloc, el Departament va destinar 20 milions d’euros a un ajut puntual de 200 euros que van rebre 100.000 famílies de tot Catalunya per fer front a les despeses més necessàries del dia a dia. Se’n van beneficiar treballadors afectats per un ERTO que no havien cobrat la prestació del SEPE, autònoms, treballadors fix-discontinus i treballadors temporals acomiadats. Un total de 2.815 famílies de Sabadell van rebre aquest ajut.

El Departament també va destinar 7,5 milions d’euros a un dels col·lectius més afectats econòmicament per la covid-19: els treballadors i treballadores per compte propi. Més de 9.000 treballadors autònoms de tot el país van rebre un ajut puntual de fins a 2.000 euros. En el cas de Sabadell, se’n van beneficiar 225 treballadors autònoms, el que suposa un total de 179.402 euros.