• Ho ha dit durant la visita al laboratori de recerca translacional en càncer en la infància i l’adolescència al Vall d’Hebron Campus Universitari

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest matí, en el marc de la seva visita al Vall d’Hebron Campus Universitari, que “cal donar llum i visibilitat” al càncer infantil que “tot i ser minoritari afecta a moltíssims nens i nenes del nostre país i d’arreu del món”. Segons la portaveu, “cal potenciar la recerca en el càncer infantil” i “donar-hi altaveu i suport”  ja que en la globalitat de la recerca sobre càncer “el càncer infantil és com el germà petit”.

Budó ha fet aquestes declaracions després de visitar el laboratori de recerca translacional en càncer en la infància i l’adolescència i l'Hospital de Dia del Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtrica, ambdós ubicats al Vall d’Hebron Barcelona Campus Universitari. La consellera ha volgut agrair la feina feta des d’aquests centres que treballen conjuntament i compten amb el suport i finançament de la societat civil com és el cas de l’Associació FADAM contra el càncer infantil.

Quant a la gestió de la pandèmia i preguntada pels periodistes, la consellera Budó ha explicat que el Govern està acabant de valorar “de quina manera es poden recuperar certes activitats de l’oci nocturn”, un sector “que som conscients que està fortament colpit perquè aquesta crisi sanitària ha provocat una afectació econòmica importantíssima”.  “Hem de ser molt curosos, l’oci nocturn entès com el què havia estat que en una discoteca s’hi balla això no serà. És a dir en el moment que es permeti obertura d’espais es pensarà que s’hi puguin celebrar concerts, que la gent estigui asseguda, amb la mascareta com amb el què fem actualment” ha explicat Budó. Sobre les restriccions a la Comunitat de Madrid, Budó ha recordat que a Catalunya no s’ha esperat a actuar i s’han pres mesures a nivells inferiors de contagi als que hi ha actualment a Madrid. En aquest sentit, Budó ha dit “nosaltres prenem decisions en nivells molt més estrictes i sabem que això suposa un sacrifici molt més important” i ha afegit que aquesta “és l’única manera d’aturar la propagació del virus”.

1  

Imatges

Fotografia de la consellera durant la visita al Vall d'Hebron Campus Universitari (Autor: Jordi Bedmar)

Fotografia de la consellera durant la visita al Vall d'Hebron Campus Universitari (Autor: Jordi Bedmar) 166