Delegació a Madrid

Aules de Català

Inici dels cursos de català amb 260 alumnes inscrits al CCLBlanquerna

query_builder   5 octubre 2020 15:30

event_note Nota de premsa

Inici dels cursos de català amb 260 alumnes inscrits al CCLBlanquerna

Enguany, malgrat les circumstàncies adverses produïdes per la Covid-19 i la crisi dels sectors cultural i educatiu, el nombre d’alumnes inscrits a les Aules de Català pràcticament s’ha mantingut com en altres anys.

260 persones, la majoria castellanoparlants i de mitjana d’edat jove, han iniciat les classes de llengua catalana des del dilluns 5 d’octubre, al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna. Es preveu que el curs 2020-2021 s’imparteixi presencialment, motiu pel qual s’ha establert una col·laboració amb el Círculo de Bellas Artes de Madrid per tal d’ampliar l’espai de les Aules.

En comparació amb el curs passat, el nombre d’estudiants ha minvat mínimament. Per això el CCLBlanquerna agraeix als alumnes de Madrid el seu interès per la llengua catalana en aquests moments. A més, ja en són 27, d’anys, difonent la llengua catalana des del centre de Madrid, i més de 8.000 els beneficiats d’aquesta activitat des dels seus inicis. 

Perfil de l’estudiant  

Enguany s’hi ha inscrit gent de totes les edats, però sobretot, de la franja dels 20 als 45 anys, fet que ha rejovenit l’espai respecte de fa uns anys.   

Interessos ben variats són els que porten madrilenys al CCLBlanquerna: universitaris amb ganes d’anar a estudiar a Catalunya;  professionals que preveuen anar a treballar-hi; ciutadans que volen llegir en català o simplement gaudir de la música en aquesta llengua; la parella que ha decidit entendre’s en català amb el seu consort; avis madrilenys que volen explicar contes als seus néts catalans; o  persones que senzillament tenen interès per a la llengua i cultura catalanes.

Han estat alumnes de les Aules diversos periodistes, estudiants universitaris, jubilats, actors/actrius, fins i tot nens petits a partir dels quatre anys.

 

1  

Fitxers adjunts

NdP inci curs Aules Català a Madrid

NdP inci curs Aules Català a Madrid
PDF | 226