L’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) ha concedit una menció especial, en el marc de la 14a distinció OIDP “Bona Pràctica en la Participació Ciutadana”, a l'Estratègia de Transversalitat de Gènere en la Participació del Govern de Catalunya que impulsa la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

Premi OIDP per l'Estratègia de transversalitat de gènere en la participació

L’OIDP ha fet pública la distinció en la trobada per a la democràcia participativa celebrada virtualment aquest dilluns, i organitzada per la Municipalitat de Córdoba, a la qual hi han assistit el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, i el delegat del Govern a l’Argentina, David Poudevida.

El premi l’atorga anualment l’observatori en reconeixement a les polítiques públiques que implementen governs de tot el món - en aquesta edició ha considerat l’estratègia elaborada pel Govern català “una de les millors experiències de participació ciutadana” i l’ha distingit amb una menció especial.

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, celebra el reconeixement perquè “ens anima a seguir treballant perquè les dones deixin de ser ciutadanes de segona”, al mateix temps que “evidencia el creixent sentiment global que hi ha sobre la urgència d’aquesta qüestió”.

L’Estratègia va començar a treballar-se el gener de 2019 i al llarg de tot l'any amb la intenció de millorar la presa de decisions públiques incorporant en la seva elaboració la visió de les dones i les seves realitats, així com millorar la democràcia en general amplificant les veus de les dones en l’esfera pública. Una de les actuacions que contempla l’Estratègia, que avui compta amb aquest reconeixement internacional, és la Guia de Transversalitat de Gènere en Processos Participatius que es publicarà en els propers dies.

Una xarxa internacional per fomentar la democràcia participativa local

L’OIDP és una xarxa internacional i un punt de trobada per a totes les ciutats, organitzacions i centres d’investigació que comparteixen l’interès per conèixer, intercanviar i aplicar experiències sobre democràcia participativa.

La trobada virtual d’avui dilluns ha reunit personalitats referents i polítics de diferents indrets del món, entre ells Catalunya, amb l’objectiu de compartir i intercanviar casos d’èxit de participació ciutadana entre les diferents metròpolis i governs que integren la xarxa.