Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

darp

La pagesia catalana serà un dels primers sectors que farà un procés electoral oficial mitjançant vot electrònic

query_builder   5 octubre 2020 18:08

event_note Nota de premsa

La pagesia catalana serà un dels primers sectors que farà un procés electoral oficial mitjançant vot electrònic

El Departament d’Agricultura i les organitzacions agràries representades a la Taula Agrària han acordat que les pròximes eleccions agràries, que tindran lloc l’any 2021, siguin les primeres en què es podrà votar electrònicament

Taula Agrària
Un moment de la Taula Agrària

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, s’ha reunit avui amb les organitzacions agràries representades a  la Taula Agrària, Unió de Pagesos (UP) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), amb les quals s’ha acordat que les pròximes eleccions agràries, que tindran lloc l’any 2021, siguin les primeres en què es podrà votar electrònicament.

Per fer-ho, ja s’ha aprovat una modificació legislativa que introdueix la modalitat de vot electrònic en les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries, eleccions que ara mateix estan regulades a la Llei 17/2014, de 23 de desembre.

Així, la llei ha quedat modificada i la votació electrònica substituirà la votació física i en paper tradicional vigent en l’actualitat i presentarà els avantatges propis de la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en l’àmbit electoral. D’aquesta manera, la pagesia serà un dels primers sectors que farà un procés electoral oficial mitjançant vot electrònic.

La implementació del vot electrònic amb cens universal permetrà garantir l’efectivitat del dret de vot, facilitar la participació, millorar el procés de gestió i la comptabilització dels vots, i assolir una efectiva reducció dels costos econòmics associats al procediment electoral (i també beneficiar el medi ambient atenent l’evident reducció del consum de paper). Els electors podran votar remotament des de qualsevol lloc o en els punts presencials que s’estableixin per a l’assistència en el vot electrònic.

En el vessant tecnològic d’aquest projecte de votació electrònica, el Departament d’Agricultura compta amb la col·laboració de la Direcció d’Innovació i Dades del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

Les anteriors eleccions agràries van tenir lloc el 28 de febrer de 2016, hi va participar el 53,9% del cens de 26.001 electors i electores i va caldre constituir 565 meses electorals en 555 municipis.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.          

1  

Imatges

Un moment de la reunió de la Taula Agrària

Un moment de la reunió de la Taula Agrària 204