Territori

ciclobcn21 bicicleta mobilitat sostenible cicloturisme eurovelo

Neix CicloBCN21, l'esdeveniment que agruparà tres congressos sobre la bicicleta a Barcelona del 5 al 10 d'octubre de 2021

query_builder   6 octubre 2020 11:00

event_note Nota de premsa

Neix CicloBCN21, l'esdeveniment que agruparà tres congressos sobre la bicicleta a Barcelona del 5 al 10 d'octubre de 2021

ciclobcn21 bicicleta mobilitat sostenible cicloturisme eurovelo
  • La ciutat catalana aplegarà tres congressos sobre la bicicleta: Conferència EuroVelo i Cicloturisme 2021, el XVII Congrés Ibèric La bicicleta i la ciutat i el 7è Congrés Internacional de la Bicicleta de Catalunya

 

  • CicloBCN21 representa la suma d’esforços de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’AMB, FEM BICI i ConBici, i compta amb el suport de persones voluntàries i entitats ciclistes d’arreu del territori

 

  • L’Auditori AXA serà l’escenari de la cita, amb espais d’exposició, trobades entre professionals, visites tècniques i activitats per a reivindicar el protagonisme de la bicicleta i refermar el compromís de les institucions i la ciutadania

 

  • L’EuroVelo, impulsat per la Federació Europea de Ciclistes, és el principal fòrum sobre cicloturisme a nivell europeu i mundial, i la designació de Barcelona es comunica avui durant la seva Assemblea General

CicloBCN21, esdeveniment que acollirà Barcelona del 5 al 10 d’octubre de 2021, ha començat avui oficialment a pedalar. Al voltant de la bicicleta s’organitzaran diverses activitats que hi estan vinculades, sota el lema Pedalem ciutats i territori. Per primer cop, una mateixa ciutat aplegarà tres congressos sobre la bici: el Congrés EuroVelo i Cicloturisme 2021, el XVII Congrés Ibèric “La bicicleta i la ciutat” i el 7è Congrés Internacional de la Bicicleta; tots tres inclouran espais d’exposició, trobades entre professionals, visites tècniques i activitats a l’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar el protagonisme de la bicicleta i refermar el compromís de les institucions i la ciutadania per fomentar-ne l’ús.

 

Aquest conjunt de congressos i activitats que tindran lloc en el marc del CICLOBCN21 (https://ciclobcn21.cat/) neix gràcies a la suma d’esforços de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), FEM BICI i ConBici, i al suport de persones voluntàries i entitats ciclistes d’arreu del territori.

 

Per la seva dimensió global i capacitat de transformació de ciutats i territoris, la bicicleta contribuirà de manera decisiva a l’assoliment dels reptes actuals i futurs que afrontem com a societat, reptes recollits en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030.

 

Conferència EuroVelo i Cicloturisme 2021

 

La Conferència EuroVelo i Cicloturisme és  el principal fòrum sobre cicloturisme a Europa, que promou la Federació Europea de Ciclistes. És una cita biennal que s’organitza des de 2012 per promocionar el cicloturisme a Europa i impulsar el desplegament de la xarxa EuroVelo, un conjunt de 15 rutes cicloturístiques transnacionals que creuen Europa de punta a punta.

cicloturisme ciclobcn21 bicicleta mobilitat sostenible eurovelo

L’edició de 2020, la cinquena, s’ha posposat un any com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus i la designació de Barcelona es comunicarà avui durant l’Assemblea General de l’EuroVelo que celebra avui la Federació Europea de Ciclistes. En aquest sentit, a més, la Generalitat i l’EFC organitzen avui una jornada en línia que ha analitzat l’adaptació de diversos territoris al context de la COVID-19 i la importància de l’especialització en el sector del cicloturisme. Més informació a: www.euroveloconference2021.com.

La conferència aplegarà a Barcelona touroperadors, companyies de transport, universitats, organismes de turisme, administracions públiques i usuaris de la bicicleta, entre altres. Basilea, Viena, Nantes o Limburg han estat les ciutats europees que han acollit fins ara aquest esdeveniment, que serveix per a compartir coneixement i ressaltar bones pràctiques a l’entorn del cicloturisme.

 

Aquesta Conferència representa una gran oportunitat per donar impuls al cicloturisme a l’arc Mediterrani i estendre i consolidar la ruta EuroVelo 8, entre Cadis i Xipre, que transcorre per Catalunya i que la Generalitat està impulsant des de la Jonquera fins a Ulldecona.

 

Impulsar la bicicleta com a element turístic, d’oci i esportiu de forma segura, representa una gran oportunitat per a Catalunya per incidir en la línia d’un turisme mes sostenible, que compleix els objectius estratègics de desestacionalització, desconcentració i diversificació de productes i de generació de riquesa. Té un elevat potencial de creixement al nostre territori, que presenta unes condicions idònies per a la pràctica del cicloturisme.

Congrés Internacional de la Bicicleta de Catalunya

El Congrés Internacional de la Bicicleta és el fòrum principal de Catalunya per a la presentació de les novetats relacionades amb el món de la bicicleta i l’intercanvi d’experiències entre administracions públiques, professionals del sector, les entitats i les persones usuàries. En aquesta edició, tindrà un paper protagonista l’Estratègia catalana de la bicicleta 2025, un document aprovat recentment pel Govern de la Generalitat que proposa diverses accions per a fomentar-ne l’ús com a mode de transport actiu i sostenible, tant en la mobilitat quotidiana com en els àmbits del lleure, l’esport i el turisme. Una estratègia que té el propòsit que s’hi adhereixin la resta d’administracions catalanes i entitats relacionades amb el sector de la bicicleta.

 

XVII Congrés Ibèric La bicicleta i la ciutat

El Congrés Ibèric La bicicleta i la ciutat és una iniciatvia conjunta de la Coordinadora en Defensa de la Bici (ConBici) i la Federació Portuguesa de Cicloturisme i Usuaris de la Bicicleta (FPCUB) que té l’objectiu de presentar les novetats i experiències més importants relacionades amb la bicicleta a Espanya i Portugal. Aquest és un congrés organitzat des de les entitats ciclistes, amb un protagonisme especial de les iniciatives socials vinculades al món de la bicicleta. 

 

 

2  

Imatges

Imatge CicloBCN21

Imatge CicloBCN21 86

Fotografia cicloturisme

Fotografia cicloturisme 331

1  

Vídeos

Vídeo

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 707

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia