Direcció General de Comunicació

cartell

El Govern participa a la Time Use Week que comptarà amb més de 50 referents internacionals en polítiques del temps saludables

query_builder   7 octubre 2020 13:24

event_note Nota de premsa

El Govern participa a la Time Use Week que comptarà amb més de 50 referents internacionals en polítiques del temps saludables

  • Inauguraran la jornada Carl Honoré, veu del moviment slow, i la sociòloga Judy Wajcman amb una conversa sobre els usos del temps
  • La TUW se celebrarà a Barcelona del 23 al 27 de novembre de manera telemàtica i qui vulgui participar ja es pot inscriure
cartell TUW2020

Sota el lema Building a new global agenda (Construint una nova agenda global), la Time Use Week 2020, la 7ª Setmana dels Horaris, s’internacionalitza mantenint l’esperit i les accions que l’han fet referent en les polítiques del temps a Catalunya tots aquests anys, consolidant-se localment; però, també introduint nous elements d’internacionalització. 

La Time Use Week 2020, que tindrà lloc del 23 al 27 de novembre virtualment a través d’una plataforma única digital, s’ha plantejat com un espai de trobada i debat multidisciplinar -amb experts de recerca, organitzacions, empreses i institucions- per tal donar resposta a preguntes clau al voltant de les polítiques del temps, partint d’un objectiu comú: construir un discurs global sobre les polítiques del temps, que aporti un major benestar a la ciutadania i estigui alineat amb el nou context socioeconòmic i els objectius de l’Agenda 2030.

Aquesta trobada l’organitza la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, que participa com a Oficina per a la reforma horària, com una de les principals polítiques del temps que s’està fent a Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Serà la primera edició de la Setmana dels Horaris que incorpora una agenda més internacional. D’aquesta manera es pretén començar a establir Catalunya, amb Barcelona al capdavant i el suport dels seus municipis, com a punt de trobada mundial i aconseguir impactar en l’agenda mediàtica i política internacional. Així com en el discurs de polítiques del temps per a prioritzar aquestes polítiques en l’agenda global.

La programació de la jornada és molt diversa i amb molts professionals, internacionals i locals, sobre la matèria dels usos del temps:

  • La TUW 2020 s’inaugurarà amb la conversa “Repensant el nostre temps” entre Carl Honoré, veu del moviment Slow, i Judy Wajcman, professora de sociologia de la London School of Economics. L’acte institucional comptarà amb la participació de representats de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

 

  • L’acte de cloenda, del dia 27, comptarà amb les intervencions de Jean-Yves Boulin, de la Xarxa de Municipis Europeus per un nou ús del temps, i d’Ignace Glorieux, president de la IATUR (International Association for Time Use Research). També es presentarà la Time Use Week 2021, que inclourà el Congrés anual de la IATUR, amb la participació de 200 ponents internacionals experts en diverses disciplines al voltant de les polítiques del temps.

 

 

Durant la TUW 2020, se celebraran diferents debats que s’organitzaran al voltant de quatre eixos temàtics:

 

 

  • Polítiques locals del temps: inclourà una Jornada municipalista amb una trobada de municipis catalans i xerrades sobre polítiques del temps en l’àmbit local, amb la participació d’Ajuntaments catalans com el de Sant Boi, Girona, Argentona, Barcelona  Lleida i d’Europa, com el de Bolzano o el de Rennes, pioners en la introducció de polítiques del temps a l’àmbit local.

 

  • Internacional: es tractarà el dilema europeu davant la decisió de supressió del canvi d’hora que ha de prendre la UE al 2021. A la taula rodona es parlarà sobre quina és la zona horària que més convé a Espanya i sobre quin impacte té aquesta decisió en la nostra salut i el nostre benestar. També cal destacar-hi la taula sobre l’Agenda 2030 i les polítiques del temps en la que hi participaran: el Gabriel Castañares, director general per l’Assoliment de les Polítiques Palanca per l’assoliment de l’Agenda 2030 del Govern espanyol; Eva Jané-Llopis, directora de Salut i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) d’ESADE; Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible del Govern de la Generalitat de Catalunya; Laia Bonet, tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports, Coordinació Territorial i Metropolitana i Benestar Animal de l’Ajuntament de Barcelona

 

  • Relacions Laborals: debatrà sobre l’impacte de la pandèmia i el confinament per la Covid-19, les polítiques laborals i l’organització del treball. Al debat participaran organitzacions i institucions internacionals com l’OIT (Organització Internacional del Treballa); l’ETUC (European Trade Union Confederation); la 4-Day Week Foundation i el Consell de Relacions Laborals de Catalunya. També hi inclourà un acte sobre bones practiques empresarials, amb representació de diverses empreses, de Foment del Treball, PIMEC, els sindicats UGT i CCOO; i del secretari d’Estat d’Ocupació i Economia social del Govern espanyol, Joaquin Pérez Rey.

 

  • Recerca en polítiques del temps: es presentaran els resultats de les recerques sobre l’impacte de la Covid-19 en els usos del temps, fetes a nivell català, europeu i internacional per part d’organismes com Eurofound, la Harvard Business School, la London Business School o el Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya (CEO).

 

Els actes de la Time Use Week 2020 seran en català o anglès. Tots els esdeveniments es podran seguir en directe i estaran doblats al català o a l’anglès. L’esdeveniment es retransmetrà a través d’una plataforma única digital.

 

Per inscriure’s, cal fer-ho a través d’aquest enllaç: https://timeuseinitiative.typeform.com/to/i6vehN6u

 

Per més informació, de moment, consultar-la a: https://www.timeuse.barcelona/tuw-2020 

1  

Imatges

Programa

Programa 1371