Servei Català de Trànsit

Pont del Pilar

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat del Pilar

query_builder   8 octubre 2020 16:17

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat del Pilar

Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a extremar la responsabilitat en el compliment de les mesures de protecció davant la Covid-19 en cas de desplaçar-se a altres municipis

Es podran registrar retencions especialment a la C-16, la C-17, la C-14 i l’N-145 d’accés a Andorra

Un total de 1.245 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per mantenir la seguretat a les carreteres

El Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, establirà un dispositiu especial de trànsit a partir de les 15.00 h de divendres 9 d’octubre i fins a les 24.00 h de dilluns 12, amb motiu de la festivitat del Pilar.

L’objectiu de l’activació del dispositiu és el de minimitzar les possibles complicacions viàries. Enguany, davant l’escenari de canvis de comportament en la mobilitat per la crisi sanitària de la COVID-19, es fa complicat fer previsions. Tanmateix per aquest cap de setmana llarg l’SCT estima una sortida d’uns 450.000 vehicles i que dilluns tornin uns 240.000 vehicles, tot i que es recomana evitar desplaçaments innecessaris.

En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a extremar la responsabilitat en el compliment de les mesures de protecció davant la Covid-19 en cas de desplaçar-se a altres municipis. Tot i ser una sortida que en molts casos pretén trobar situacions de relaxament, pel que respecta a les mesures d’autoprotecció cal precisament evitar el relaxament i estar ben alerta. A banda de les mesures de distància social  neteja sovintejada de mans i dur la mascareta, cal minimitzar les trobades socials (menjars, etc.) amb persones amb les que no ens veiem sovint i, per tant, no formen part del nostre grup estable de convivència. En qualsevol cas, les trobades socials que hi pugui haver han de respectar els límits de 6 persones, i és preferible que tinguin lloc a l'aire lliure o en espais amplis i ben ventilats. Les trobades han de tenir lloc sense abaixar la guàrdia i evitant estones en les que, per exemple, durant un àpat, persones no convivents estiguin juntes sense mascareta en un mateix espai.

Aquest cap de setmana llarg del Pilar suposa una operació especial de transició definitiva entre les retencions habituals de l’estiu, que es concentren cap a zones costaneres, i les pròpies de l’hivern, cap a destinacions de muntanya, on es preveu que hi hagi una major afluència. Es calcula  que  la C-16,  la C-17 i la C-14, junt amb l’N-145 d’accés a Andorra, seran les vies amb més volum de trànsit. També es podrien registrar aturades a l’AP-7 nord, especialment entre la Roca del Vallès i Sant Celoni.

L’SCT preveu que els dies i hores amb més mobilitat seran els següents:

SORTIDA

Divendres, 9 d’octubre: de 16:00 h a  21:00 h

Dissabte, 10 d’octubre: d’10:00 h a 15:00 h

Els trams més conflictius poden ser l’N-145 i N-260 a la Seu d’Urgell, l’AP-7 a la Roca i Martorell, la C-14 a Ponts i Organyà, punts de la C16 com Cercs i Berga, trams de la C-17 a Ripoll i Campdevànol.

RETORN

Dilluns, 12 d’octubre: de 12:00 h a 21:30 h

Les retencions poden aparèixer sobretot a diversos trams tant de l’AP-7 nord com sud, la C-17 a Ripoll, A-2 Esparreguera, C-55 Castellgalí o la C-16 a Berga i la Nou de Berguedà.

En aquest sentit, l’SCT té previstes diverses mesures especials de circulació i ordenació del trànsit. Pel que fa a la sortida, hi ha previstes mesures a la C -16 (Berga-Cercs). De retorn, hi ha previsió de cancel·lació o obertura de carrils a vies com l’AP-7 (Sant Celoni-La Roca i Vilafranca-Martorell), la C-16 (Cercs i Berga), la C-55 (Castellgalí-Manresa) i la C-17 (Ripoll).

Per gestionar i informar de la mobilitat d’aquest cap de setmana llarg, l’SCT compta amb l’equip tècnic del CIVICAT (Centre d’Informació Viària de Catalunya), amb el suport d’Equips de Mesures Especials de Trànsit, de les patrulles de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra i dels Equips Mòbils d’informació Viària (EMIV), vehicles lleugers equipats amb càmeres per a la transmissió d’imatges en temps real distribuïts per les vies més conflictives. A més, compta amb mitjans aeris, un helicòpter i un avió bimotor, igualment equipats amb càmeres per a la retransmissió en temps real de les afectacions i incidents viaris al CIVICAT, que reforcen el seguiment de dispositius i el control i la vigilància del trànsit.

D’altra banda, agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària de Catalunya. Per aquesta operació especial de trànsit, s’han previst un total de 1.107 controls amb la participació de 1.245 efectius de trànsit: 238 controls d’alcoholèmia i drogues, 163 controls de seguretat passiva, 118 controls de motocicleta, 276 de distraccions, 188 de velocitat i 124 controls de transports.

L’SCT difondrà al llarg d’aquest període festiu, a través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres catalanes, informació de la situació viària, així com consells de seguretat viària. A més, els usuaris es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, del web http://transit.gencat.cat, de l’app de Transit i a través de les cròniques radiofòniques a diversos mitjans de comunicació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia