Recerca i Universitats

SUR

Comunicat del Consell Interuniversitari de Catalunya en relació a l'adopció transitòria de noves mesures als campus universitaris per contenir l'índex de contagi per COVID19

query_builder   12 octubre 2020 18:09

event_note Nota de premsa

Comunicat del Consell Interuniversitari de Catalunya en relació a l'adopció transitòria de noves mesures als campus universitaris per contenir l'índex de contagi per COVID19

SUR

En el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya, el Govern i les 12 universitats catalanes han acordat avui, a petició de Salut Pública, reduir l’activitat presencial als campus universitaris per contribuir a contenir l’índex de contagi per COVID19 a Catalunya mitjançant la rebaixa de la mobilitat de la comunitat universitària. Aquesta mesura s’ha acordat durant les reunions que s’han mantingut entre els diferents departaments del Govern implicats –Empresa i Coneixement, Salut i Interior– i els equips de les universitats.

Concretament, la reducció de l’activitat docent presencial durant un període de 15 dies se centrarà en les classes teòriques i, per tant, no afectarà ni a les pràctiques ni a l’activitat de recerca. Aquesta mesura es farà efectiva en els pròxims dies i,en conseqüència, demà es manté l’activitat universitària tal i com estava prevista. El Consell Interuniversitari de Catalunya ha acordat consensuar un criteri comú davant la petició de Salut Pública de reduir l’activitat presencial, tot respectant l’autonomia universitària. D’altra banda, els rectors i rectores de les universitats catalanes s’han posat a disposició de les autoritats sanitàries per a l’adopció, si s’escau en el futur, de noves mesures de contenció de la pandèmia.

En el decurs de les reunions, s’ha coincidit a l’hora de destacar i agrair el compromís de la comunitat universitària amb el seguiment i el compliment de les mesures de seguretat adoptades. En aquest sentit, es reitera que les universitats són segures i que l’objectiu de reduir temporalment la docència presencial és aconseguir la disminució de l’activitat induïda, com és el cas de la mobilitat de les persones.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia