Drets Socials

Sensellarisme i Violència masclista

Treball, Afers Socials i Famílies forma 200 professionals per a la detecció i l'abordatge de les violències masclistes en dones sense llar

query_builder   14 octubre 2020 09:59

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies forma 200 professionals per a la detecció i l'abordatge de les violències masclistes en dones sense llar

El “webinar: Sensellarisme i violència masclista“ va dirigit a les persones professionals que treballen a serveis socials especialitzats en intervenció en persones en situació de sense llar de Catalunya.

Més de 200 professionals participaran al “webinar: Sensellarisme i violència masclista“, dirigit a professionals de serveis socials especialitzats en sensellarisme.

El webinar, que es durà a terme el proper 20 i 27 d’octubre i tindrà una durada de quatre hores i ofererirà eines per a la prevenció, detecció, atenció, recuperació i reparació de la violència masclista en contextos propis de les dones sense llar. La formació serà impartida per Clara Naya Ponce, coordinadora de l’associació Lola No Estás Sola .

La formació reforça la incorporació de la perspectiva de gènere per tal d’identificar les desigualtats i prevenir les situacions de violència masclista, ampliar les eines de les professionals en la detecció de casos de sensellarisme femení i violència masclista, i  reduir així les situacions de risc i capacitar les professionals per a la intervenció en casos. Es treballarà també l’avaluació del risc, acompanyament, apoderament de les dones i els processos de derivació als serveis especialitzats.

Durant el curs vinent està previst repetir la formació “Sensellarisme i violència masclista” així com programar noves formacions per reforçar la detecció, atenció, recuperació i reparació de la violència masclista en persones amb discapacitat, salut mental i gent gran.