Mossos d'Esquadra

Estafa parquímetres Lleida

Els Mossos d'Esquadra detenen quatre persones per realitzar pagaments fraudulents en parquímetres de Lleida

query_builder   14 octubre 2020 11:10

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen quatre persones per realitzar pagaments fraudulents en parquímetres de Lleida

· Els detinguts oferien anul·lar denúncies de la zona blava a canvi d’una quantitat econòmica en efectiu d’inferior valor

· Els detinguts, que no tenien connexió entre ells, van realitzar 1.899 pagaments fraudulents i la quantitat defraudada supera els 10.000 euros

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra van detenir ahir un home, de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i simulació de delicte.

La detenció és el resultat d'una investigació oberta a finals de desembre de l'any passat quan des de la Regidoria de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta de l'Ajuntament de Lleida van denunciar l'ús fraudulent de targetes de crèdit per fer pagaments en parquímetres de Lleida. Segons una primera valoració, els perjudicis econòmics serien superiors als 6.700 euros.

Immediatament es va obrir una investigació per tal d'identificar els responsables de l'estafa. Els agents van comprovar que els fets es produïen per la zona centre de la ciutat i sempre seguien un mateix modus operandi.

Els estafadors contactaven amb conductors a qui havien imposat alguna denúncia per infraccions a la zona blava, i els oferien la possibilitat d'anul·lar-la a canvi de pagar en metàl·lic una quantitat econòmica inferior. Un cop ho acceptaven, utilitzaven les targetes fraudulentes per tal de realitzar l'operació.

Alguns cops també aconseguien tiquets d’estacionament que posteriorment venien a un preu inferior.

Durant la fase d'investigació es va analitzar tota la documentació sobre les denúncies anul·lades així com les targetes que es van utilitzar fraudulentament i es va arribar a la conclusió que hi havia diverses persones, sense vinculació entre elles, que es dedicaven a cometre aquesta nova modalitat delictiva.

Ahir es va detenir el principal estafador, un veí de Lleida de 47 anys, a qui s’acusa de realitzar 630 operacions fraudulentes, que han suposat un perjudici econòmic de 5.807 euros per a la concessionària.

Els agents van comprovar que utilitzava una targeta de crèdit a nom seu i que havia denunciat com a sostreta el passat 10 d’octubre de l’any passat. Per aquest motiu, també se l’acusa d’una simulació de delicte.

En el moment de la seva detenció se li van intervenir 10 targetes de crèdit i, hores d’ara, s’està investigant la seva procedència i si estan vinculades amb algun pagament irregular.

En el marc de la mateixa investigació, al llarg de l’any s’ha detingut tres persones més per realitzar aquesta pràctica delictiva.

Concretament, el 10 de febrer, 19 de febrer i el passat 9 d’octubre, es va detenir tres homes, d’entre 23 i 51 anys, de nacionalitat marroquina, colombiana i bengalí, tots tres veïns de Lleida, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa.

Aquests detinguts utilitzaven fraudulentament targetes de crèdit que s’havien donat de baixa o no estaven actives per tal de fer els pagaments irregulars. Entre tots tres, des de finals de l’any passat i fins a la data de la seva detenció, van realitzar 1.269 pagaments fraudulents i la quantitat estafada ascendeix a 4.543 euros.

La investigació continua oberta per tal d’esbrinar la possible existència d’altres persones que realitzin aquesta modalitat delictiva i si els detinguts poden estar relacionats amb altres casos similars.

El detingut d’ahir passarà durant les properes hores a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Àrea de Comunicació,
Lleida, 14 d’octubre de 2020

 

1  

Imatges

Estafa parquímetres Lleida

Estafa parquímetres Lleida 672