Interior

INT

Conseller Sàmper: "Hem vist que la gent comença a evitar els desplaçaments per reduir la interacció social, que és l'objectiu base de les mesures"

query_builder   17 octubre 2020 11:30

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "Hem vist que la gent comença a evitar els desplaçaments per reduir la interacció social, que és l'objectiu base de les mesures"

HC Sàmper Rac1

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat aquest matí al programa Via Lliure de RAC1 que “aquest matí la reducció de sortida de cotxes de l’àrea metropolitana té una reducció del 22% respecte un divendres i dissabte similar de l’any passat”. Unes primeres dades sobre la disminució dels desplaçaments que segons el conseller, demostren que “la gent comença a evitar els desplaçaments per reduir la interacció social, que és l’objectiu base d’aquestes mesures”.

 

Durant l’entrevista, Sàmper també s’ha referit al sector de la restauració, que amb les noves mesures, han tancat els establiments per un període de 15 dies. En aquest sentit, el conseller ha remarcat que “la reacció del món de la restauració ha estat d’un respecte escrupolós” i que “el compliment està sent molt curós”. El conseller, ha contraposat les mesures en restauració a Catalunya amb les de la comunitat de Madrid i ha assegurat que “aquí anem un pas per endavant” i que "el ministre de Sanitat, Salvador Illa, diu que les nostres mesures són les adequades. Nosaltres sempre seguim els criteris mèdics". “La nostra única intenció és evitar mals majors”, ha reblat.

 

El conseller Sàmper, també ha parlat del funcionament de la clàusula Rebus sic stantibus, proposada pel Govern de la Generalitat per ajudar als sectors “més colpejats” per la crisi de la Covid-19, i explica que aquesta clàusula “diu que quan en un contracte d'arrendament les circumstàncies són molt diferents a les que hi havia quan es va signar, un jutge les pot modificar i fins i tot suspendre". La intenció, diu Sàmper, és que “es faci via decret per tal d'aplicar-ho de forma ràpida".

 

Pel que fa a les sancions, el conseller d’Interior ha remarcat que “fins avui, les dades són al voltant de les 63.000, la majoria per no dur la mascareta”. Sobre les trobades tipus botellades, Sàmper ha advertit que “és un dels focus on es produeix el rebrot” i ha recordat que “a Europa el que es va atacar amb més força és la vida social nocturna". És per això que el conseller ha remarcat que  “aquest punt l’hem d’atacar de forma dràstica perquè darrera hi ha una part important del que coneixem com a segona onada”.